Holnapután ügynökség

LÁNCHÍD SEJ; HOGY HA LESZAKAD…

2020. május 31. - Ira M. Archa

LÁNCHÍD SEJ; HOGY HA LESZAKAD…

- Hiszen várható!

…Na, de, ugye, előre tudni lehetett, mert megmondták, hogy a Karigeri alkalmatlan! Erre is. Akkor még csak azt lehetett róla tudni, hogy ballibsi sorosista, magyarellenes nemzetáruló, de azt, hogy öli az öregeket, azt akkor még nem. Most meg már mindenki tudhassa azt is!

Meg azt is, hogy tesze-tosza, és képtelen rendet tartani, annyira, hogy hagyja a hidakat is mind lerohadni, ahelyett, hogy karbantartaná! Pedig, csak fel kellett volna állnia az íróasztala mellől, néha végig kellett volna járnia azokat, a kezében egy pemzlivel és ahol kell, kis míniumot, vagy korszerűbb Hammerite-ot kenni rá, de ezt sem volt képes megtenni! Mostan meg eszi rajtuk a rozsda a vasat! …Bezzeg, az öregotthonba el tudta küldeni a fertőt, aztán a katonáknak kellett ~teleníteniük… dehogy is alkalmatlan! Mert pont ezt akarta, az ördögi Soros megbízásából! Hogy károsítsa, ölje a magyart. Ugye? Tudjuk ám!

Mert, a Tarlós is elmondta, meg hogy már rég neki kellett volna állnia a Karigerinek felújítani, mielőtt a rozsda helyrehozhatatlanítja a hidat, de nem tette. Pedig a kormány még hatezer milljom jó magyar forintokat is adott rá, de csak nem látott neki… Mert, hogy aszondja, legkevesebb pont hatszor annyiba lenne, azt mondták neki a legolcsóbb mesterek. De, most már annyira eszi a rozsda, hogy minden bizonnyal még többe! Az ilyesmi már csak emígyen megy, azt is tudni lehet, menet közben lesz biztosan még inkább sokszorosa… Erre meg ő nyavalyog, hogy nincsen rá pénze. Persze hogy! Mert elvitte a pénzt az öregotthoni vírus-terjesztés, meg ő azt is mondja, hogy a kormány nem ad vissza holmi iparűzésit, meg hogy alapfeladatokra sem marad. Hát, inkább ördögűzésit kellene még kiróni rá! Hogy eltakarodjon. Mert, alkalmatlan!

…Na, de mi lesz a Lánchíddal?

Mert tudhatós, hogy ugyan fényesebb a láncnál a kard, mert a láncot rozsda marja, nem ragyog, na, de hogy előbb utóbb leszakad…

Valakinek pedig fizetnie kell, akár felújítás, akár rekonstrukció lesz!

De miért a kormány fizessen, mikor a pénz másra kell! A Ligetre például, meg a vár-rekonstrukcióra, és számos helye van ám annak, tisztességes nemzet-barátoknak meg rokonoknak, akik építenek ezt-azt, még ha kicsit drágán is… fizessen a nemzetáruló főváros, nemde? Még, hogy nincs neki… hát, hitele sincsen, az is biztos, hiteltelen ez a ballibsi bagázs a balra-csúszott jobbikkal együtt!

„Fizessenek a gazdagok” – mondák balról nem is rég. Na, ne…

- A gazdag azért gazdag, mert vállalkozik arra, hogy kapjon, a tehetsége a tehetőssége, azzal gazdálkodik, amit jog-szerűen megkap, és nem pazarolja holmi csip-csup dologra, mint közteher, meg a szolganépség munkabére! Attól gazdag, hogy csak úgy; nem fizet, ha nem muszáj, nem pazarol. Takarékos!

Akkor meg… fizessen az, aki rajta járna!

A népség!

Az a híd egyébként is közadakozásból készült, jó, jó, persze volt a Stefi gróf, aki kitalálta akkoriban… és mostan nemcsak meghatározza a városképet, de műemlék, meg a világörökség része… csak nem szakadhat le! Hát, akkor legyen megint:

- közadakozás!

 Ami nem holmi kivethető adó. Hanem mindenki annyit, amennyit csak tud, adjon, különben leszakad…

…Amúgy, könnyen össze is jöhetne ám! Mert nem lenne többe, mint potom ötven- hatvanezer millió forintocska, abból talán kijön, ha a vállalkozó nem túl mohó… na, az annyi, mint…

…Vagyunk majdnem tíz millióan, ebből csak kettőmillió nemzetáruló fővárosi, ez meg csakis az ő saruk! Akkor az annyi, mint… hatvanezer millió osztva kétmillióval, az annyi, mint harmincezer per kopf. Na, ha veszünk egy átlagos, négy és fél fős családot, akkor az potom százharmincötezer családonként! És ha tisztességes nemzeti érzelmű a család, akkor a mellényzsebből is kifizeti akár egy hónap alatt, nemde?

Hát…

NEMZETI „NIKSZDAJCS” DIPLOMÁK

NEMZETI „NIKSZDAJCS” DIPLOMÁK

A Nemzeti öntudat hagyományait őrizni kell!

Ugyebár?

…Mert nálunk az, hogy poliglott, az eleve valami csúnyát jelent. Valami nagyon nem nemzetit! Valamilyen kaméleon-szerű köpönyegforgató gyanús dolgot… hagyományosan. Ami idegen, az gyanús! Az idegen nyelv meg legalább annyira, mert brüsszelita, liberális, viszolyogtató… a magyar, az egyenes ember, egyféleképp beszél, és ennyi!

De attól még lehet diplomája!

(…Ez a hagyomány immár több, mint kétszáz esztendős, sőt, több, hiszen a kalaposkirály elnémetesítési törekvéseivel szemben megnyilvánuló nemzeti öntudat az óta is tartó kifejeződése. Előtte nem nagyon volt így! Mivel az átlag-magyar akkoriban nemcsak a köztünk élő nemzetiségiek oláh, tót, rác, sokác meg sváb beszédét is értette, de sok obsitos korábban akár az Óperencián túl, vagy a Gránicon, meg a lombard taljánoknál is szolgált, nem is beszélve a bocskoros filiszterek deák beszédéről. Csak úgy…

Ámde, egészen más, ha valami egy külső hatalom által kötelező! Akkor eb ura fakó, csak azért se! Ami azt illeti, a latin még csak-csak, bár holtnyelv, és piszok nehézkes, na de németül? Vagy negyven évig oroszul? Most meg itt van a legújabb lingua franca, az angol… ugyan, minek? Ez a hagyományos, öntudatos nemzeti attitűd.)

Egy magyar, az egy nyelvet beszél!

Ami azt jelenti, hogy ha véletlen mégis, mondjuk, megtanul angolul, akkor garantáltan elfelejt magyarul, ami igencsak érdekes, ahogyan az olyan visszaferdít az elfeledett anyanyelvre, magyarra, mert szerinte az amerikai prérin bivalyok legelnek, a ragasztó, műgyanta meg a beton szárad, és a paradicsom piros színnel rendelkezik, de hát végül is, mindegy… jó ez így. Mi itthon félszavakból is megértjük egymást, ugyebár. Hazai „újbeszélből”. Félreérthetetlenül.

No, igen, könyvből meg sillabuszokból használható idegen nyelvet tanulni nem kissé nehézkes, de ragad az, akkor, ha az illető odamegy pár hónapra, évre… a nyavalyás agy-elszívókhoz! Hát, ne menjen, itthon is lehet dolgozni, ugyan kicsit olcsóér’, de nemzeti öntudattal! És az meg egyenest nagyszerű, hogy a magyar diplomás ezek után biztosan itthon marad, és nem csángál el messzire dolgozni, mert ott kuka. És nem hisz az idegen, tehát idegenszívű, hamis újdonságoknak, amit mindenféle gyanús, külföldi szaklapokban, meg az interneten terjesztenek! Majd, ha magyarul is hivatalos lesz, államhatalmilag elismert, talán, esetleg, de egyébként meg, a tudás, az itten, nálunk konzervatív, kéremszépen, áll, mint a statikus világmindenség, áll szilárdan, mint az anyaföld, amely nem mozdul… még, hogy eppur si muove, na, az sincsen magyarul!

Egy öntudatos nemzeti érzelmű meg egyféleképpen gondolkodik… nem idegenül, és nem épp a saját fejével, mert van olyan fő fő, aki helyette megteszi, központilagosan, és passz!

Ugyebár…

 

LE A NEMZETIDEGEN BALOLDALLAL!

Ballal semmit…

LE A NEMZETIDEGEN BALOLDALLAL!

Ballal semmit…

Hiszen, mint egyre inkább köztudomásúvá válik az országosan elérhető médiumok jóvoltából, a baloldal az nemzetidegen, brüsszelita, sőt, nemzetellenes, fertőző és sorosista, liberális, vírusbarát sőt vírusterjesztő, gyulladásos góc a nemzet másik oldalon egészséges testén. Mert mit is tettek azok a járvány idején? Mindent csak keresztbe! Ők a balsors, aki régen tép, tépi a nemzetet! Ami bal, az a nemzet ellensége! Az ilyet tövestül ki kell vágni!

Nemcsak az országgyűlésből!

Tehát, aki igazán nemzeti öntudatú, az mostantól – addig is, ameddig a baloldali fertőző gócot ki nem irtják, mostantól nem használja a baloldalát.

Vagyis, ha lép, csak a jobblábbal tegye, és balkézzel semmit ne fogdosson, míg le nem műti valaki másik nemzeti öntudatos sebész, kizárólag jobb kézzel! Továbbá, minden baloldali szervet szintén! Például, elegendő egy darab, jobboldali vese is… mondjuk, a szívvel már kis gond van, de ha az államhatalom tud akként működni, az egyes nemzeti öntudatú is megtanulhatja ugyanazt.

És akkor az egész nemzet végre egységes lehet!

Ugye?

 

NEMZETI NAGY TESTVÉR FIGYEL

NEMZETI NAGY TESTVÉR FIGYEL

Aha… mondták.

Most mi van, igen tisztelt George Orwell?

- Hát, ezen elkérődztem pár napig. Mert, ha még nem tudta volna bárki, mostantól hivatalos a dolog! …Vagyis, az állambiztonsági adathalászat, némi egyéb adatgyűjtéssel egybekötve. Amit – elvben, ombudsmanilag – nem lett volna szabad eddig ugyebár, de most már – némi korlátozással – szabad! Mármint, nem nekünk, hanem neki!

Meg, hogy aggályos… vagy sem… vagy mi?

Na, kéremszépen, hozzám hasonló többi, a neten néha szörfölő vén M. Archa, ha eddig nem tudta volna, most aztán megtudhatja, hogy ő meg tudja! Mármint, róla. Sőt, mindenkiről! Mindent! Még csak otthoni számítógép, vagy mobil sem kell hozzá, akkor is! Mert van ám olyan, hogy személyi szám meg lakcím-nyilvántartás, de TAJ-szám is, és persze ott a NAV… Namármost, ha mondjuk egy ilyen offlájn alak csak bemegy egy trafikba, és bank-kártyával fizet, akkor az adatok ide-oda bemennek, kijönnek, és ha valahol a valaki egy gombnyomással ezt-azt összekapcsol, rögvest kiderül bárki illetőről, hogy például lánc-dohányos… na bumm, és akkor mi van? Független attól, hogy elég az illető e-receptjeit is áttekinteni, és az is kiderül, hogy – mondjuk – kissé cukros, és enyhén magas a vérnyomása is, ami így együtt magán-titok ugyan, ezért – mondjuk – holmi biztosítók a fokozott kockázati tényezőkről személyre lebontva elvben nem tudhatnak… De az állambiztonság, az igen! Például.

Mondhatni, na és? Akkor mi van? Hiszen akár a mobil sms-forgalmat is ellenőrizhetik, hogy kivel, honnan, hová és mikor, csak azt nem szabad nekik – elvben – hogy mit? Mármint, a tartalmat. No, nem mintha nem férhetnének hozzá úgy, hogy észre sem veszi az illető, csak – elvben – nem illik, mármint törvényesen. Bár, az ő számára megtehető… például bírói végzéssel, ha nemzetbiztonságilag gyanús, akár azt is! Sőt, mi több… akkor bizonyító-erejű! Bizony, bizony…

Ám ha például a neten szörfölget bárki, a rákeresésekből legtöbb böngésző-programnál automatikusan eddig is vontak le következtetéseket leginkább reklám-célból, irányított hirdetésekkel bombázhatóvá vált szörfösöknek, mivel a legtöbb böngésző-program már rég ugyanúgy figyel! Például, hogy miféle termékeknek néz utána a felhasználó, gépi úton profilíroz, tudható, mert azonnal ajánl valami hasonlót is, hirdetéssel. Na és ha most ilyet tesz valamilyen álladalmi Nagy Testvér is? Aki könnyedén következtethet a látogatott webhelyek, fórumok, miegymás látogatásának ismeretében nemcsak a valószínűsíthető társadalmi, vagyoni helyzetre, iskolai végzettségre, szexuális beállítottságra, de például a politikai meggyőződésekre is? Ja, kéremszépen, ha valaki épp ezeket óhajtaná titkolni, ne úgy szörföljön… bár a neten kívüli tévénézéssel is csak csínján, mert a kábelbarát is figyeli, hogy mikor melyik csatornát, ha csak a nézettségi adatok összeállításának szükségességéről volna netán szó… akkor is lehetőség.

Magántitok? Végül is, az mi? Mert – elvben – bármi összefügghet bármivel, bűnözéssel, akár holmi terrorizmussal is, nemde? És attól meg kell védeni az államot, és a polgárait, akár önmaguktól is! Persze, mondjuk, a gyaníthatóan kiderülő politikai meggyőződés alapján is akár! Akkor meg kicsit se csodálkozzon az olyan, akit mondjuk ezért – esetleg – kipenderítenek a köz szolgálatából, és eléggé nehezen talál magának új munkahelyet… például. Ja, kéremszépen, akit ez zavar, vagy eddig nem tudta, most tudhatja: letolt gatyával-bugyival ne tessék kimenni a netre se!

Mármint, ha a Nagy Testvér figyelő tekintete zavarja az illetőt.

VESZÉLYHELYZET ÉS FELHATALMAZÁS

VESZÉLYHELYZET ÉS FELHATALMAZÁS

…Aki felhatalmaztatott, az a hatalmas, ő a győztes, és aki győztes, az diktál (de ne merd diktátornak nevezni!):

- Övé a dicsőség, az ország és a hatalom! Nem csak a kétharmada, hanem az egész, cuzammen. Ez a demokrácia így illiberális, és a hazai lényege, hogy ha egyszer valakit kiválaszt a jónép a hatalomra, pajzsra emeli közfelkiáltással, akkor attól kezdve ő a nagyfőnök mindenek felett mindörökké, ámen!

Minek egyebekkel vacakolni?

Hogy ezek a jogoskodó jogászkodók mit össze tudnak hablatyolni, kis hazánkban éppen úgy, mint Európában! A hatalom, az hatalom, holmi ágaktól függetlenül, az, ami felhatalmaz bármire, és passz! Határidő nélkül.

Joga van rá, és ha mégsem, akkor majd lesz! Mert ha a felhatalmazott tehet csak javallatot a felhatalmazónak a felhatalmazás visszavonhatóságáról, akkor a felhatalmazott ugyan miért is tenné? Ha így jog-szerű? Ha immár övé a hatalom, a dicsőség és az ország? Ugyan már! Mert, felhatalmaztatik így, vagy úgy! Korlátlan időre, azaz mindörökkön örökké, ámen!

Olyasmi meg, hogy a hatalmi ágak szétválasztása, meg hatalom-megosztás, az egy tizennyolcadik századi francia agyrém, tiszta fantazmagória! Sohasem megvalósult elvek… mint a fékek és ellensúlyok, szintén! Minek fékezni a hatalmat? Hogy ne úgy menjenek a dolgok, simán, gyorsan és akadálymentesen, ahogyan ő akarja? A hatalom legyen féktelen! Nemde?

- Az ilyesmivel jogászkodni meg teljesen fölösleges, van az embernek baja elegendő, az ilyen gondolatok csak bajt szülnek, sőt, a gondolatok úgy általában szülik a bajt az egyszerű honpolgárnak. Csak ráérő és elvont agyaló agyasok azok, akik ezen spekulálnak! Hogy így- meg úgy, törvény, meg egyenlősdi…

…Mióta világ a világ, az úgy van, hogy van a hatalmas, ég és föld, minden látható és – főleg – láthatatlan(-ná tett) dolgok ura, akit mindezek alázatosan szolgálnak, és vannak a kiválasztottak, akiket az ő végtelen kegye megsokasít, a többi meg nem számít, ha pusztul is, vagy éppen megél valahogyan.

Az egyenlősdinek meg semmi értelme!

Avagy netán mindenki hetvenöt kilós, százhetvenöt centi, és hímnős? Na, ugye, hogy nem (Még, hogy gender! A személyi szám eleje megmondja, és annyi! Ebben itt nincsen egyről a kettőre, mint másban sem!)! Az egyenlősdi értelmetlenség!

…Vannak, akiknek jut, mert juttatik és vannak, akiknek nem. Jutalom, kis hatalom, miegymás a hatalmas kedve szerint. Mert járni ugyan bárkinek járhatna, csak nem juttatik.

De ez így van rendjén! Különben felborulna a világ rendje, ha mindenki egyenlő lenne a törvény előtt, mert van, aki felette áll, a többi meg alávetett, minél mélyebbre, annál inkább érdeme szerint, csak hogy tudja mindenki, hogy egymáshoz képest hol a helye! Addig, ameddig a hatalom kegyelméből ott, ahol, és nem lejjebb, hogy neki is legyen kit megvethetnie. Mivel van olyan hűséges amazokhoz képest, neki azért jobb, mivel jobb! Megadatik neki a mindennapi kenyér, de van, akinek kalács is, hűsége jutalmául. Azért megy neki kicsit jobban… és erre büszke lehet, hiszen, ha a hatalmas kedvében tesz, az remélheti, hogy egyszer majd csak meg lesz a jutalma, midőn a hatalmas, mert ő maga a törvény, amit meghoz, ezért emel fel vagy büntet, és ítél és végre is hajt elevenek és holtak felett. Egymaga! Mindörökké cuzammen.

És ha megsértődik bármin, akkor eljárnak az ő hatalmával a sértő ellenében az ő hűséges szolgái.

Na! Ez a rend!

Kinek nem tetszik?

 

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY: BUDAPESTEN NINCS ENYHÍTÉS

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY: BUDAPESTEN NINCS ENYHÍTÉS

Na ná!

…Mert az egész város többségében magyarellenes, nemzetietlen, nyavalyás nemzetáruló liberális sorosista vírusterjesztő banda, azért!

Nem is szabad az ilyeneknek szabadon mászkálni sehol!

Mert csak felhalmozzák, aztán meg mindenütt szétterítik a vírust, azért! Ki se tehessék a lábukat Budapestről, hogy ne terjesszenek semmit, különösen a liberalizmust, és a gondolkodás divatját, ami ugyebár még a koronavírusnál is fertőzőbb. Csak főjenek saját levükben a rohadékok. Addig, amíg meg nem tanulják, hogy a kormány ellen szavazni, az büntetést von maga után. Ha majd elegendő felfordul belőlük, és megtanulták, hogy kire kell, és kire tilos szavazni, talán akkor majd – felhagyva minden szabadság-eszmével – kidughatják az orrukat, de addig nem! Majd, ha az öregeket ölő Karigeri helyébe rendes kormánymegbízott kerül, és az összes kerület is magához tér, talán az elvont adóbevételekből is visszakaphatnak talán egy kicsit a kormánypárti vezetésűek, a többinek meg coki! Minek is a többinek, az olyan nemzetárulóknak?

Mert a fővárosban sem lehet a Nemzet ellenzékben! Miféle főváros is az olyan?

Csak korlátozni érdemes az egész nemzetellenes csürhét!

Na, kéremszépen, így már érthető?

KORMÁNYFŐSÉRTÉS, MINT FŐBENJÁRÓ BŰN?

KORMÁNYFŐSÉRTÉS, MINT FŐBENJÁRÓ BŰN?

Jó, jó, ez csak hasonló, és nem azonos a felségsértés tényállásával (még). Mert nincs is ilyen paragrafus (még)!

Bár, már egyeseket begyűjt a rendőrség… mondjuk, ugyan egyértelműen emiatt, noha nem éppen ezzel az indokkal… mert ilyen törvény nincsen. Még...

De, még lehet!

Ugye?

KORONAVÍRUS – A FŐVÁROSI JÁRVÁNYHELYZET

avagy felelős van vagy nincs, meg ki mennyire, és egyáltalán!

KORONAVÍRUS – A FŐVÁROSI JÁRVÁNYHELYZET

avagy

felelős van vagy nincs, meg ki mennyire, és egyáltalán!

Bosszantó…

- Mert itthon dagonyázom hónapok óta, mint veszélyeztetett és nyugállományú vén M. Archa, egy prehistorikus reliktum (aki az alap-betegségeire reggel hat, este háromféle bogyót is benyel), az egy szál hasonszőrű nőneművel (mi juszt sem a kijárási korlátozások miatt megyünk majd’ negyven éve egymás idegeire) mert ijedtre zrikáltak a járványveszéllyel. És csak a bacik, de sehol a bocik, legfeljebb mobiltelefonos videón, vagy csak hanggal az ismerősök, barátok. És akkor most kiderül…

…Mármint, hogy a lakosság átfertőződése legfeljebb négy ezrelék!

Holott az úgynevezett „nyáj-immunitáshoz” legalább hatvan százaléknak kellett volna tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel átesnie a nyugger-vírus fertőzésen, hogy az ilyen, hozzám hasonló vénség nyugodtan kimehessen a saját karanténjából… szóval, számunkra még nincsen vége! Még akkor sem, ha esetleg könnyítések is jöhetnének.

…És csak hallgatjuk a helyzettel kapcsolatos politikai savazásokat és szájtépéseket az indokolhatatlan, ám így-úgy, politikai hovatartozástól függően megindokolt rendelkezések kapkodó és megfontolatlan sorozatáról, meg a pingpongozott felelősségről. Közben a jónép úgy betojt, hogy fegyelmezetten kihagyta az átfertőződési lehetőségeket, amivel egyéni (és annak nyomán nyáj-) immunitás szerezhető…

…Mindeközben meg zajlik – nem az élet – hanem a korlátlan felhatalmasodással kapcsolatos adok-kapok nemcsak bel-, hanem a külfölddel is! Leginkább a médiában. Persze, hogy ottan leginkább, tapasztaljuk, mert – kínunkban – csak a tévézés meg a netes szörfölés maradt… na, ott aztán zajlik!

Hogy végül is, ki a felelős?

- Hülye kérdés, természetesen a koronavírus, ami egy sajnálatos természeti jelenség (mert egyébként ne együnk félig főtt tobzoskát), vagy ha úgy tetszik, csapás. Éppen úgy, mint – szerencsére többnyire máshol – a földrengés vagy árvíz… és teljesen fölösleges úgy beszélni róla, mintha bárkinek is szándékában állna… márpedig, ezt sugallják Trump nyomán jobbról-balról itthon is.

Én meg immár a legcsekélyebb élvezet nélkül hallgatom, hogy tulajdonképpen a kórházba fertőződni kerülnek az emberek, vagy hogyan lehet nemtörődömségből totálisan, vakolatot penészessé mállasztó és csöveket korrodáló felelőtlenséggel fertőzővé lerohasztani egy öreg-otthont mindössze fél- háromnegyed év alatt… amikor másnak ez súlyos évtizedébe kerül! Most meg már lehet is nyomozni, hogy ki az a közismert felelőtlen „ismeretlen tettes”, akit jó alaposan meg is gyanúsítottak már a médiumok innen-onnan… vagy netán éppen valamelyik kórházból odahurcolva tört ki a járvány ott! Ha már mutogatni lehet oda-vissza, akárki is kezdte! Mert az fontosabb is, mint hogy belehalhat még valaki.

Egyébként meg, már nemcsak unja mindenki, hanem a gazdaság épp úgy, mint a sok munkája-vesztett pór az egészet alaposan megsínyli, de jobb, ha inkább a parttalanná váló vitára figyel a népség, ugye?

…Hát, ez a műsor… vagy, idétlen vetélkedő, valamilyen sokadik ismétlés… nem tetszik!

Kinek tetszik?

KARANTÉN-MESE? MÉGSE…

KARANTÉN-MESE? MÉGSE…

Na, ezt sem hittem volna…

…Mármint azt, hogy egy ideje újabban állandó túlzásokkal M. Archáskodok, idétlen szövegekkel, mintha kicsi gyerekeknek szólna, elképzelhetetlenül lehetetlen paneleket előállítva, aztán kiderül, hogy az a panel nem is lehetetlen!

Mert, mégis…

…Az úgy volt, hogy néztem tegnap este az egyik kedvenc krimi-sorozatomat, és beütött közben, a reklám… helyett a döbbenet! Jó, jó, ez itten a Holnapután Ügynökség… ami azért holnapután, hogy legyen, mármint, élhető jövő, de azt, hogy szinte váteszi a vénám, nem hittem. Meg azt sem, hogy előre látom a tömény idiotizmust, amit a bárhol elérhető média pumpál az agyakba:

- Azt, hogy az ellenzék az ellenség, mert nemzetellenes, noha (a parlamenti kétharmad ellenére minimum a szavazók legalább fele), hogy olyasmi, hogy „sorosizmus”, az nem éppen bevett és standard ideológia, és egyáltalán, talán amott se’ gondolják komolyan azt, hogy a nép ezt beveszi…

Pedig, beveszi!

…Különben már rég melegebb éghajlatra küldte volna a pártpropagandistákat… de nem küldte!

Azt hittem, hogy lehetetlen és fordított, túlzó idétlenségekkel, ellen-logikával összeirkált dolgaim közül azért semelyiket sem… de mégis! Mert, mégis, állandóan elhangzik a „többségi” médiumokból…

Csupa olyasmi, hogy a „sorosista, gonosz, öreg-ölő Karigeri” – úgyis, mint valami gonosz manó vagy sárkány –, a főpolgármester saját kezűleg gyilkolja a fővárosi polgárok idősebbjét. De, csak mondják!

…És – ezek szerint – bőséggel akad, aki ezt be is veszi!

De jó, hogy nyuggerként már nincsen sok hátra, és nem kell majd egy olyan összebégető társadalomban élnem, amiben gondolkodó (ha csak amolyan sekélyes is) élni képtelen lesz!

Hát, nép, ha ilyen… ez van!

FERTŐZŐ FŐVÁROSIAK

FERTŐZŐ FŐVÁROSIAK

Végre, lehet lazítani… de, csak vidéken!

…Persze, hisz’ ott rendes Nemzetiek élnek! Akiket nem ért el a liberalizmus fertője! De, nem árt vigyázni… hiszen egyes fő- és -nagyvárosiak esetleg aljasul autóba ülnek, vagy esetleg vonatra meg buszra, és vinnék a liberalizmust meg a vírust, fertőzést a községekbe! Bár, a bölcs kormányzat is megtiltotta már nekik.

Hát, jó, ha a nemzeti érzelmű és öntudatos vidéki lakosság őrizkedik az olyanoktól! Mert sok városi vírusterjesztő bizony menne, azt mondja, hogy jó levegőre, a telekre, meg a nyaralóba… pont vidékre? Hogy fulladna meg mind a sok vírusterjesztő a saját benzingőzös városában! Főleg a fővárosban!

Mert ott nemcsak a koronavírus, de még a liberalizmus is fertőz, tudható ez onnan is, hogy a gonosz és alkalmatlan öreg-ölő Karigerit tették főpolgármesterré… aki egy igazi sorosista, nemzetirtó, fertőterjesztő alak! Vizsgálják is most, egymás után már többször is, de előbb-utóbb eredményesen bizonyítható lesz, hogy hogyan is csinálhatta a Pesti úton… sőt, miközben oda se ment körülnézni, aztán mégis, ott hintette a vírust, sajátkezűleg! Mint – egyre inkább – köztudomású, a Nemzeti média szerint is!

…Innen is tudható, hogy a főváros nemzetidegen, sőt, nemzetellenes a maga sorosista, liberális és fertőző valójában. Nem a Nemzethez tartozik, hanem ellenség! Pusztuljon ott, ahol van!

…Szóval, jó, ha a vidék felkészülten védekezik a fővárosiak ellen. Mert egyszer csak a városi népek majd megjelennek azzal, hogy kirándulnának, levegőznének, közben meg a kiskertjeikből és nyaralóikból szórnák szerteszét a fertőzést! Azzal a hamis szöveggel, hogy szellőztetnének, és csak a télire lezárt vizet nyitnák meg… vagy ültetnének ezt-azt, metszenének meg nyírnának, meg a kertet parlagfű-mentesítenék. Púder duma, hisz’ csak a fertőt akarják a környéken széthinteni!

Már van ám szabály is, hogy nem dughatják ki az orrukat sem a nyavalyás fővárosiak sem maszkban, sem sehogy, de a vidéknek kell inkább ügyelni arra, hogy oda ne mehessenek. Be sem kell az olyanokat ereszteni!

…Tehát, ha valaki vidéken városit észlel, akár autóban, akár gyalog, azonnal riassza a környéket védekezni:

- De nem ám kaszára, kapára, mert azoknak rövid a nyele! Két méternél közelebbre nem jó menni, mert a gonosz fővárosiak akár odáig is tudják spriccelni a vírust, sőt, a liberalizmust tán messzibbre is. Ezért a kisbalta sem alkalmas, csakis hajítva! Mert rövid a nyele. Ugyanígy a vasvilla… de a legjobb a kő, vagy a féltégla, amivel akár elkergetni, vagy véglegesen elhárítani lehet a liberalizmust és vírust terjesztő városiakat vidékről!

Pusztuljanak onnan, sőt, egyébként is! De csakis otthon, a fővárosban!

Ahogy azt a kormányzati fő-bölcsesség a bárhol fogható tévécsatornáiból immár megérttette a néppel, mert, a vidék megvédi a fővárostól a Nemzetet!

Ugye?