Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

OLTÁS, PÁRT, POLITIKA

avagy eszi, nem eszi…

2021. március 11. - Ira M. Archa

OLTÁS, PÁRT, POLITIKA

avagy

eszi, nem eszi…

 

A nyavalya essen bele… én itt leginkább fonák mód gúnyolódni szoktam, de most…

Majdnem komolyan!

   Van az úgy, hogy csak elvben van választás, ám tulajdonképpen nincsen. Mármint, akár a vakcinákkal, amiből – elvben – ugyan lehet, csak gyakorlatilag nem, vagyis, jó, jó, kaphatsz amolyant, de csak majd… és a sor végén!

Vagy, kínait.

Na, nem, akkor inkább egyenesbe ide nekem a vírust! Már csak az elvek miatt is, hiszen nem garantált – bár nagyon is valószínű – hogy abba beledöglök, de kínait akkor sem! Elvből! Nem azért, mert hat vagy sem, jó vagy rossz, hanem mert hogy a választás lehetősége a kínai, vagy a fityiszt kapsz, nem vakcinát… hát akkor inkább semmilyent!

Regisztráljon a radai rosseb. Az amúgy is csak a Kubatov-lista bővítésére jó…

Mert, itt van az asszony, aki szintén bőven nyugger már, és intelmeim ellenére regisztrált. Van neki magas vérnyomása, kettes típusú cukros, van COPD-je is, rendszeresen a reumatológián kóvályog, és most telefonon hívták. Mondjuk, én vettem fel, a drótosat… a körzetitől! Amin – nem kicsit – lepődött meg, mert ő a mobilja számát adta meg erre a célra… akkor honnan a manóból tudják a drótos számot? Kérdezte ő…

- Mármint, honnan ne tudnák? Persze, álladalmilagosan a különféle más célú adatbázisok összekapcsolása – elvben – adatvédelmileg megengedhetetlen… na de gyakorlatilag? Ugyan már…

Persze, a lényeg, hogy kaphat szurit. Kínait! Mert ugyan mást is választhat, olyat is kaphat majd talán, majd ősszel vagy a télen. Vagy jövőre… ha addig fel nem dobja a talpát. Akkor az a nyugati oltóanyag legalább megmarad, rendes nemzeti lelkületű ifjak számára, ugyebár.

Vagyis, választhat!

Mint majd 2022-ben a népség. Persze, a Fideszt… lesz vagy kétharmad, sőt, több…

   Mert az ellenzék is a Fidesz-kottából játszik. Az ellenzék, amelyik ugyan állítólag tarka, sőt egybedarált kolbásztöltelék, de akkor is, jobbikostul is csakis baloldali, mind bolsilibsi -sorosista -gyurcsányista -szemkilövető -nemzetáruló -vírusterjesztő -oltásellenes népirtó, stb… miként azt kormányilag sulykolják.

   És, tényleg…

Mert, még hogy ellenzéki előválasztások, ugyan már! Már most azt sulykolják ott is, hogy csakis a Dobrev. Ő a tuti!

Klára asszony ugyanis egyáltalán nem azonos a férjével, teljesen más, ránézésre ugyanis mindenképp! Az biztos, hogy képernyőképesebb… bár az utóbbi időben kissé terebélyesebb, de legalább nem egy túlmozgásos hórihorgas, akin látszik, hogy a korosodás az őszülésen kívül mit sem változtatott a habitusán.

A jónép ugyanis pofára választ, nem elvből!

Pedig, Klára asszony most a népség szempontjából igencsak jó helyen ül, nem csak egyszerűen képvisel, de alelnökösködik is… onnan sokkal többet segíthetne a népnek továbbra is, de nem!

Hozzuk haza, és járassuk le…

Tehát – mivel a választási rendszerünk olyan(-ná lett téve), hogy csak két versengő párt esetleges váltógazdasága (fenéket, csakis egy) működhet benne, így sikerült megint egydimenziósan egybitesen felfogatni a lehetőségeket. Vagy Orbán, vagy Gyurcsány… na, persze ’22-ben is éppen úgy, mint ’10-ben. És akkor nyer a Fidesz!

…Már nyert.

   Mert a népnek mindegy. Már ugyanis nekik mindegy, hogy csakis a magát nemzetiként meghatározó kleptokráciára voksol, mert azok már legalább mindent a saját zsebre vágtak, ipart, bankrendszert, sőt, még a kultúrát is, ha tehát továbbra is még el-sajátít ezt-azt, már talán kevésbé éhes, különben… Vagy, a fene tudja…

   Médiatúlsúllyal, demagógiával továbbra is előre a nemzetinek mondott úton!

Persze, rájuk szavaznak, azért, mert ugyan lopnak, de legalább nem lövetnek a népre (pedig egyszer majd biztosan fognak) …

Ugyebár!

süti beállítások módosítása