Holnapután ügynökség

TENGERPARTRA MAGYAR!

2020. július 03. - Ira M. Archa

TENGERPARTRA MAGYAR!

 A kormány és a Nemzet feje kifejtette:

A magyar ember olyan, hogy ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert, börtönben érzi magát, de most (a koronavírus miatt) – a miniszterelnök szerint – válasszuk inkább a Balatont.

Hát, ami azt illeti, én többször is látom, ámde csak a tévében. Odautaznom azonban bajos… még a Balatonra is, meg nem is igazán akaródzik, és nemcsak a koronavírus miatt!

   Mint annyi más honfitársamnak, erre nincsenek meg az anyagi kereteim. De a hozzám hasonló selejtes állampolgártársaimnak több egyéni oka is lehet, hogy a háta közepét előbb, mint a tengert!

…Csak hát, ezek szerint mi nem vagyunk már magyarok sem.

Azt már tudhatjuk egy ideje ugyanis, hogy – tekintve, hogy nem a kormányzat szerinti, kifejezetten nemzeti érzelmű itt mindenki – a Nemzetnek mi, a hozzánk hasonlóak semmi esetre sem lehetünk a részei, de ezek szerint már magyarok se!

Mivel, hogy a magyar ember olyan, hogy egyrészt mindnek telik arra, hogy ott nyaraljon a tengernél, másrészt minimum elvárás az irányába, hogy akár van erre ideje meg kapacitása, akár nincsen, szabadságérzetből kifolyólag évente egyszer legalább mártózzon meg benne, vagy ha nem tud úszni, legalább a lábát dugja bele a partról, és nézze meg alaposan a sós vizet.

Tehát, akkor lehet itt az ember magyar, ha egyrészt nyaranta, a betakarítások idején is feltétlenül ráér, mert miként a nemzetes urak, bármikor a mellényzsebből kihúzzák a rávalót, és még a sós vizet is feltétel nélkül szeretik… na, ezek szerint az állampolgárok jelentős többsége, tán több is, mint kétharmada nemcsak nem része a Nemzetnek, de magyarnak sem tekinthető… noha erről eddig még nem volt tudomásuk.

De most már tudhatnák végre, nemde?

SZÍNMŰVÉSZETI KULTÚRHARC ÉS NEMZETI DZSIHÁD

(avagy halál a nemzetietlenekre!)

SZÍNMŰVÉSZETI KULTÚRHARC ÉS NEMZETI DZSIHÁD

(avagy halál a nemzetietlenekre!)

Tiltakoznak a színitanoncok… ugyan, mire fel?

…Hogy miért is baj egy felsőoktatási intézmény alapítványi átszervezése? Gazdasági szempontból tudja a fene, egyebekből viszont…

…Az igazság az, hogy olyan még nem volt a honi kultúrában, hogy ha egy tulaj pénzt fektet be egy akármibe, – lehet az újság, tévécsatorna vagy netes hírportál akár – akkor az ne a tulaj beállítottsága, szemlélete szerint, hanem azzal szemben épp közömbösen, vagy annak ellenébe működjék. Ha meg a tulaj egy alapítvány, akkor annak a kuratóriumával szemben… amit nem akárkik állítanak össze. Például, az állam, és annak is a végrehajtóhatalma…

…Ami nem is volna baj akkor, ha a mindenkori állam működésével kapcsolatosan az utóbbi időben mindenki teljességgel elégedett lenne. Persze, ha a kétharmad, az már más (ugyan, minek, kinek a kétharmada?)!

Márpedig, ezek a nemsokára képzett pojácák képzettségüknél fogva képesek a tömegekre hatni! Tehát, ha nincsenek rövid kantáron, akkor esetleg nem úgy és arrafelé hatnak, amerre a végrehajtó-hatalom mostanság vezetni óhajtaná! Lehet ugyan, hogy szakmailag megfelelően, vagy esetleg jól, de akkor hol az igazi nemzeti lelkület? Mennének csak úgy, a saját fejük után? Például mindenféle nemzetietlen, meg idegenszívű áramlatokkal sodródva… szörnyű lehetőség!

A Nemzeti kultúra ilyesmit nemigen tűrhet. A Nemzeti kultúra ugyanis nem úgy mindenestül a magyaroké – hanem a nemzetieké!

Ha ma már a tudomány (akadémiástul) is nemzeti, akkor legyen a művészet is kizárólag nemzeti, nemde? És akkor már a művész is! Na, ugye…

Hiszen, ha tehetséges, szakmailag elismert, sőt, közismert, és még népszerű is az illető… mert legyen akár tudós, vagy éppen építész, szobrász, festő, esetleg színész vagy rendező… vagy éppen könnyűzenei figura, ha mind különféle stílusban alkotó, akkor azok közül melyek azok a csalhatatlanul nemzeti jegyek, melyekkel meghatározható, hogy az illető és a teljesítménye garantáltan nemzeti…

- Nemzeti az, akit fentről központilag nemzeti tehetségnek kineveznek, mert olyan, hogy általában vett, politikailag semleges tehetség, ebben a kultúrharcos közegben, olyan nincs! Akiről ott, fent ezt elismerik, az megbízható… addig a pontig, ameddig ezt ott jónak látják. Akiről meg nincsen onnan támogató vélemény, kinevezés, vagy esetleg megvonják tőle, az olyan csak a nemzeti kultúrát romboló, idegenlelkű és sorosista, bomlasztó alak lehet, aki a kultúrharcban valódi halálos ellenség! Azt vagy lejáratni, vagy ellehetetleníteni kell.

Végül is, minden politika. A hatalomhoz meg szükséges az egészpályás letámadás. Így tehát a kultúrában is! Kell, hogy egységes legyen a nemzeti kultúra. Nemzeti tudomány, oktatás, művészet, sport… minden!

Ettől lesz szép és egységes a nemzeti kultúra is. Nem holmi tiritarka!

Azok, akik egy egységes politikai, gazdasági, üzleti és kultúr-közösségben, barátságban meg rokonságban együtt, és a kormánnyal is nemzetileg együttműködnek, azok a nemzet! Vagyis, az a nemzeti, amit központilag annak minősítenek felülről… vagy onnan engedik együttműködni azokkal, akik nemzetileg már egyértelműen megbízhatóak! Akkor szolgálhatja tiszteletteljesen a nemzet javát.

Ezért kell a kulturális és művészi életet mindenestül átszervezni. Hogy egységes, és ellentmondásoktól mentes, szolgálatkész, engedelmes és egyértelműen nemzeti legyen.

Na, kérem, ez így érthető?   

- Mert egy a Nemzet, és Viktor az ő prófétája!

Ezt immár mindenki tudhassa! Aki meg tagadja, az hitetlen… no jó, megölni mostanság nehézkesen lehet csak, ám ellehetetleníteni a létezését az olyannak, azt nagyon is!

Vagy nem?

„NEM KAPOK LEVEGŐT” ÉS AZ ISKOLAŐRSÉG

avagy nádpálca helyett gumibot?

„NEM KAPOK LEVEGŐT” ÉS AZ ISKOLAŐRSÉG

avagy

nádpálca helyett gumibot?

   Az agyam eldobom… rendőrt az iskolákba? Pont most?

   Na, hát ez nagyon nem valami Amerika, az tuti! De még csak Franciaország sem…

Ott ugyanis egészen komolyan felmerült a megvadult tömegekben, hogy a rendőrséget oszlassák fel, mert a szervezett és hivatalos erőszak (főleg, ha túlzott) is erőszak! Ami ugyan elég visszás hozzáállás, és (szintén) túlzott, viszont tömeges és spontán. Sőt, emiatt van már főbelőtt seriffhelyettes, meg felgyújtott francia motoros-rendőr is, vagyis lincs-hangulatra is komoly tömegigény… Hát, most ezen nincsen kedvem M. Archáskodni!

…Mert éppen a múltkor írtam, hogy rendfenntartásra – talán, esetleg, ugyebár – mégis csak szükség van, csak éppen a bánat tudja manapság, mi az a rend, amit azok fenntartanak. Ha az a rend az átlagos törvénytisztelő állampolgáráé, akkor talán nagy szükség is lehetne rá, akárkik is mondanak akármit… de minek, és kinek a rendje az, amit az erőszakszervezetek most őriznek? Mert ha az a rend az olyan maszk mögött is arcátlan, a törvények felettiségre törekvő hatalmaskodók immunitását megőrző és védő rendje, akkor már a dolog aggályos!

Na, igen, a rend fenntartása, mármint ennek a rendnek a fenntartása, az erőszakszervezetet igényel. Most éppen a hatalom túlbuzgó kutyáit. Például, ha valaki bármilyen megfontolásból akár, csak a neten is csúnyát posztol a hatalomra nézvést, vagy netalán rossz helyen dudálni merészel, akkor talán már akár lehetne is a nyakára térdelni! Csak, hogy megtanulja… ez ám a friss népnevelési módszer!

És akkor most nálunk jutott valaki bölcs eszébe, hogy kell olyan egyenruhás, aki az iskolákban majd nem is annyira jelképesen a gyerekek nyakára térdel… hát, gratulálok neki!

Mert ama anarchista megállapítás, miszerint „a hatalom megront”, biztosan téves és pontatlan, mivel inkább a hatalmaskodó hatalom feltétlen és önszorgalmú kiszolgálóival akad gond, ugyanis a szolgalelkűség elveszi a józan eszüket! Persze, hogy ilyesmi jut az eszükbe! No igen, mindenkinek, sőt, a lurkóknak már hatévesen is meg kell tanulnia, hogy mindenben a hatalmasoktól és a kegyeiktől függ, és húzza be fülét-farkát, ha jót akar! Mert aki nem lesi azok óhaját, sőt, szót sem fogad, az nem kap túlárazható állami megrendelést, monopóliumot, sarzsit meg koncot, sőt, rendes fizetést, vagy akár munkahelyet se, helyette mást kap! Most majd gumibottal, könnygázsprayvel, és jöhet a bilincs is…

Régen ugyebár, a múlt század elején még volt a nádpálca, mint testi fenyítés… amiről nemrég szó sem lehetett, sőt, a felemelt hang sem volt megengedett… most meg ez?

…A hatalom számára legvégül is, mindig is a hozzá hű és törleszkedő hajcsárok korbácsa volt az eszköz a rabszolgák fegyelmezésére… ha még valaki nem tudná, ilyen ötletekkel hová tartunk…

Mármint, itt, mert, mint a példa is mutatja, amott messze, Amerikában meg Frankhonban annyira mégsem lehet, ott nem hagyja magát a nép, és begurul, akár igaza van, akár nem…

Sejteni lehetett egyébként, hogy a bezártság – még ha járványügyi is – világszerte elszabadítja az indulatokat…

Persze, bezártság közben azért a M. Archa is elfoglalta magát, és egy járványhelyzettől független, ám járvány idejére fikcionált, nem túl erőszakos, de üdítő mesét pottyantott, mely ingyen letölthető innen:

https://drive.google.com/file/d/1EcD-j2pGdyQ7BzWR5Z2RHRSn7J3iGdun/view?usp=sharing

Szintén ingyen a borítója innen:

https://drive.google.com/file/d/1SG90xJArqULbSaCnvmhusUYvyMMjfWAu/view?usp=sharing

 

 

MASZK-VISELÉS IDEJÉN MINDEN MÁS…

(avagy a Black Lives Matter margójára)

MASZK-VISELÉS IDEJÉN MINDEN MÁS…

(avagy a Black Lives Matter margójára)

- És most nem arra gondolok, hogy ha boltba kell menni, a járvány miatt viselendő, mindenkit arctalanná tévő maszk miatt szintén, szinte nem kapunk levegőt, és a szuszogás következtében meg bepárásodik a szemüveg, és minden homályos!

…Hanem arra, hogy ez a homály a tisztánlátást amúgy is befolyásolja, akármilyen területen is néznék körül. Mert többen mondták, hogy ez a járvány most alaposan átalakítja a világot… hát biztosan alakul, csak sokaknak – így nekem se – nem látni, mi merre…

…Az meg biztos, hogy minden alaposan megkeveredett! Például, a hatalmi erőszak-szervezetekkel kapcsolatban. Mert hirtelen nem kapok levegőt én sem, noha én egyáltalán nem számítok, lévén nem fekete.

…Mert rendfenntartásra – talán – mégis csak szükség van, csak éppen a bánat tudja manapság, mi az a rend, amit azok fenntartanak.

Mondjuk, a világ szabadabbik felében – innen nézvést – számomra nem igazán érthető ez az újabb hozzáállás, ami talán nem is annyira új. Mármint, a rendőrségek feloszlatására bejelentett igény, akár az Egyesült Államokban, akár, mondjuk, Frankhonban…

Mert – meggyőződésem szerint – mondjuk, hamis pénzzel fizetni, főleg úgy, hogy ha valakinek más ügyekből fakadóan is hosszasabb a bűnlistája, vagy éppen a jogos felháborodás miatti tüntetők közé keveredve kövekkel kirakatokat bezúzni és a boltokat fosztogatni majdnem annyira helytelen szerintem – bőrszíntől függetlenül –, mint amennyire megbocsáthatatlan valakinek – bármilyen okból is – a rendfenntartásra hivatkozva a nyakára térdelni, és így megfojtani az illetőt, ezzel igen furcsa és ellentmondásos mártírt csinálni belőle.

Mert mi is az a rend, amit az erőszakszervezetek őriznek? Minek, és kinek a rendje?

Mert ha az a rend az átlagos törvénytisztelő állampolgáré, akkor talán szükség is lehetne rá…

…Ámde, ha az a rend olyan maszk mögött is arcátlan, a törvények felettiségre törekvő hatalmaskodók immunitását megőrző és védő rendje, akkor már a dolog aggályos!

…Mert „lopni” – ami gyakorta inkább sokkal nagyobb tételekben, és törvény szerint eredetileg másként címkézhetően manapság folyik – apróságokat valóban tilos, ámde egész gazdasági ágazatokat, monopólium gyanánt, vagy akár országrészeket is, utólagos és visszamenőleges törvénykezéssel megtámogatva, azt egyes törvények felettieknek nagyon is jog-szerű. Ja, persze, minden állat egyenlő, de vannak még egyenlőbbek is, tudjuk! Kilóg a lóláb, még akkor is, ha az sertés-csülök…

Vagyis, miféle rendet őriznek mifelénk is, amikor a neten a kormányétól eltérő véleményt nyilvánítókat vezetnek el vezetőszáron, bilincsben, vagy a tiltakozásképpen dudálókat bírságolják többhavi fizetésnek megfelelő összegre a KRESZ-re hivatkozva?

Na, igen, ha a amolyan politikai megfontolások eluralkodnak egy hierarchikus rendfenntartó erőszakszervezetben, és a törvények fölé elhelyezkedő hatalmasok rendjét tartja fenn, akkor furcsa reakciók és persze akciók is várhatóak, amit bepárásodott, homályos szemüvegen át is előre lehet látni!

Hát ezt kellene végig gondolni nemcsak a tisztességes állampolgároknak, hanem az erőszakszervezet egyszerű gyalogjainak úgyszintén.

Ezeket megelőzően Ira M. Archa egy járványhelyzettől független, ám járvány idejére fikcionált üdítő mesét pottyantott, mely ingyen letölthető innen:

https://drive.google.com/file/d/1EcD-j2pGdyQ7BzWR5Z2RHRSn7J3iGdun/view?usp=sharing

Szintén ingyen a borítója innen:

https://drive.google.com/file/d/1SG90xJArqULbSaCnvmhusUYvyMMjfWAu/view?usp=sharing

 

LÁNCHÍD SEJ; HOGY HA LESZAKAD…

LÁNCHÍD SEJ; HOGY HA LESZAKAD…

- Hiszen várható!

…Na, de, ugye, előre tudni lehetett, mert megmondták, hogy a Karigeri alkalmatlan! Erre is. Akkor még csak azt lehetett róla tudni, hogy ballibsi sorosista, magyarellenes nemzetáruló, de azt, hogy öli az öregeket, azt akkor még nem. Most meg már mindenki tudhassa azt is!

Meg azt is, hogy tesze-tosza, és képtelen rendet tartani, annyira, hogy hagyja a hidakat is mind lerohadni, ahelyett, hogy karbantartaná! Pedig, csak fel kellett volna állnia az íróasztala mellől, néha végig kellett volna járnia azokat, a kezében egy pemzlivel és ahol kell, kis míniumot, vagy korszerűbb Hammerite-ot kenni rá, de ezt sem volt képes megtenni! Mostan meg eszi rajtuk a rozsda a vasat! …Bezzeg, az öregotthonba el tudta küldeni a fertőt, aztán a katonáknak kellett ~teleníteniük… dehogy is alkalmatlan! Mert pont ezt akarta, az ördögi Soros megbízásából! Hogy károsítsa, ölje a magyart. Ugye? Tudjuk ám!

Mert, a Tarlós is elmondta, meg hogy már rég neki kellett volna állnia a Karigerinek felújítani, mielőtt a rozsda helyrehozhatatlanítja a hidat, de nem tette. Pedig a kormány még hatezer milljom jó magyar forintokat is adott rá, de csak nem látott neki… Mert, hogy aszondja, legkevesebb pont hatszor annyiba lenne, azt mondták neki a legolcsóbb mesterek. De, most már annyira eszi a rozsda, hogy minden bizonnyal még többe! Az ilyesmi már csak emígyen megy, azt is tudni lehet, menet közben lesz biztosan még inkább sokszorosa… Erre meg ő nyavalyog, hogy nincsen rá pénze. Persze hogy! Mert elvitte a pénzt az öregotthoni vírus-terjesztés, meg ő azt is mondja, hogy a kormány nem ad vissza holmi iparűzésit, meg hogy alapfeladatokra sem marad. Hát, inkább ördögűzésit kellene még kiróni rá! Hogy eltakarodjon. Mert, alkalmatlan!

…Na, de mi lesz a Lánchíddal?

Mert tudhatós, hogy ugyan fényesebb a láncnál a kard, mert a láncot rozsda marja, nem ragyog, na, de hogy előbb utóbb leszakad…

Valakinek pedig fizetnie kell, akár felújítás, akár rekonstrukció lesz!

De miért a kormány fizessen, mikor a pénz másra kell! A Ligetre például, meg a vár-rekonstrukcióra, és számos helye van ám annak, tisztességes nemzet-barátoknak meg rokonoknak, akik építenek ezt-azt, még ha kicsit drágán is… fizessen a nemzetáruló főváros, nemde? Még, hogy nincs neki… hát, hitele sincsen, az is biztos, hiteltelen ez a ballibsi bagázs a balra-csúszott jobbikkal együtt!

„Fizessenek a gazdagok” – mondák balról nem is rég. Na, ne…

- A gazdag azért gazdag, mert vállalkozik arra, hogy kapjon, a tehetsége a tehetőssége, azzal gazdálkodik, amit jog-szerűen megkap, és nem pazarolja holmi csip-csup dologra, mint közteher, meg a szolganépség munkabére! Attól gazdag, hogy csak úgy; nem fizet, ha nem muszáj, nem pazarol. Takarékos!

Akkor meg… fizessen az, aki rajta járna!

A népség!

Az a híd egyébként is közadakozásból készült, jó, jó, persze volt a Stefi gróf, aki kitalálta akkoriban… és mostan nemcsak meghatározza a városképet, de műemlék, meg a világörökség része… csak nem szakadhat le! Hát, akkor legyen megint:

- közadakozás!

 Ami nem holmi kivethető adó. Hanem mindenki annyit, amennyit csak tud, adjon, különben leszakad…

…Amúgy, könnyen össze is jöhetne ám! Mert nem lenne többe, mint potom ötven- hatvanezer millió forintocska, abból talán kijön, ha a vállalkozó nem túl mohó… na, az annyi, mint…

…Vagyunk majdnem tíz millióan, ebből csak kettőmillió nemzetáruló fővárosi, ez meg csakis az ő saruk! Akkor az annyi, mint… hatvanezer millió osztva kétmillióval, az annyi, mint harmincezer per kopf. Na, ha veszünk egy átlagos, négy és fél fős családot, akkor az potom százharmincötezer családonként! És ha tisztességes nemzeti érzelmű a család, akkor a mellényzsebből is kifizeti akár egy hónap alatt, nemde?

Hát…

NEMZETI „NIKSZDAJCS” DIPLOMÁK

NEMZETI „NIKSZDAJCS” DIPLOMÁK

A Nemzeti öntudat hagyományait őrizni kell!

Ugyebár?

…Mert nálunk az, hogy poliglott, az eleve valami csúnyát jelent. Valami nagyon nem nemzetit! Valamilyen kaméleon-szerű köpönyegforgató gyanús dolgot… hagyományosan. Ami idegen, az gyanús! Az idegen nyelv meg legalább annyira, mert brüsszelita, liberális, viszolyogtató… a magyar, az egyenes ember, egyféleképp beszél, és ennyi!

De attól még lehet diplomája!

(…Ez a hagyomány immár több, mint kétszáz esztendős, sőt, több, hiszen a kalaposkirály elnémetesítési törekvéseivel szemben megnyilvánuló nemzeti öntudat az óta is tartó kifejeződése. Előtte nem nagyon volt így! Mivel az átlag-magyar akkoriban nemcsak a köztünk élő nemzetiségiek oláh, tót, rác, sokác meg sváb beszédét is értette, de sok obsitos korábban akár az Óperencián túl, vagy a Gránicon, meg a lombard taljánoknál is szolgált, nem is beszélve a bocskoros filiszterek deák beszédéről. Csak úgy…

Ámde, egészen más, ha valami egy külső hatalom által kötelező! Akkor eb ura fakó, csak azért se! Ami azt illeti, a latin még csak-csak, bár holtnyelv, és piszok nehézkes, na de németül? Vagy negyven évig oroszul? Most meg itt van a legújabb lingua franca, az angol… ugyan, minek? Ez a hagyományos, öntudatos nemzeti attitűd.)

Egy magyar, az egy nyelvet beszél!

Ami azt jelenti, hogy ha véletlen mégis, mondjuk, megtanul angolul, akkor garantáltan elfelejt magyarul, ami igencsak érdekes, ahogyan az olyan visszaferdít az elfeledett anyanyelvre, magyarra, mert szerinte az amerikai prérin bivalyok legelnek, a ragasztó, műgyanta meg a beton szárad, és a paradicsom piros színnel rendelkezik, de hát végül is, mindegy… jó ez így. Mi itthon félszavakból is megértjük egymást, ugyebár. Hazai „újbeszélből”. Félreérthetetlenül.

No, igen, könyvből meg sillabuszokból használható idegen nyelvet tanulni nem kissé nehézkes, de ragad az, akkor, ha az illető odamegy pár hónapra, évre… a nyavalyás agy-elszívókhoz! Hát, ne menjen, itthon is lehet dolgozni, ugyan kicsit olcsóér’, de nemzeti öntudattal! És az meg egyenest nagyszerű, hogy a magyar diplomás ezek után biztosan itthon marad, és nem csángál el messzire dolgozni, mert ott kuka. És nem hisz az idegen, tehát idegenszívű, hamis újdonságoknak, amit mindenféle gyanús, külföldi szaklapokban, meg az interneten terjesztenek! Majd, ha magyarul is hivatalos lesz, államhatalmilag elismert, talán, esetleg, de egyébként meg, a tudás, az itten, nálunk konzervatív, kéremszépen, áll, mint a statikus világmindenség, áll szilárdan, mint az anyaföld, amely nem mozdul… még, hogy eppur si muove, na, az sincsen magyarul!

Egy öntudatos nemzeti érzelmű meg egyféleképpen gondolkodik… nem idegenül, és nem épp a saját fejével, mert van olyan fő fő, aki helyette megteszi, központilagosan, és passz!

Ugyebár…

 

LE A NEMZETIDEGEN BALOLDALLAL!

Ballal semmit…

LE A NEMZETIDEGEN BALOLDALLAL!

Ballal semmit…

Hiszen, mint egyre inkább köztudomásúvá válik az országosan elérhető médiumok jóvoltából, a baloldal az nemzetidegen, brüsszelita, sőt, nemzetellenes, fertőző és sorosista, liberális, vírusbarát sőt vírusterjesztő, gyulladásos góc a nemzet másik oldalon egészséges testén. Mert mit is tettek azok a járvány idején? Mindent csak keresztbe! Ők a balsors, aki régen tép, tépi a nemzetet! Ami bal, az a nemzet ellensége! Az ilyet tövestül ki kell vágni!

Nemcsak az országgyűlésből!

Tehát, aki igazán nemzeti öntudatú, az mostantól – addig is, ameddig a baloldali fertőző gócot ki nem irtják, mostantól nem használja a baloldalát.

Vagyis, ha lép, csak a jobblábbal tegye, és balkézzel semmit ne fogdosson, míg le nem műti valaki másik nemzeti öntudatos sebész, kizárólag jobb kézzel! Továbbá, minden baloldali szervet szintén! Például, elegendő egy darab, jobboldali vese is… mondjuk, a szívvel már kis gond van, de ha az államhatalom tud akként működni, az egyes nemzeti öntudatú is megtanulhatja ugyanazt.

És akkor az egész nemzet végre egységes lehet!

Ugye?

 

NEMZETI NAGY TESTVÉR FIGYEL

NEMZETI NAGY TESTVÉR FIGYEL

Aha… mondták.

Most mi van, igen tisztelt George Orwell?

- Hát, ezen elkérődztem pár napig. Mert, ha még nem tudta volna bárki, mostantól hivatalos a dolog! …Vagyis, az állambiztonsági adathalászat, némi egyéb adatgyűjtéssel egybekötve. Amit – elvben, ombudsmanilag – nem lett volna szabad eddig ugyebár, de most már – némi korlátozással – szabad! Mármint, nem nekünk, hanem neki!

Meg, hogy aggályos… vagy sem… vagy mi?

Na, kéremszépen, hozzám hasonló többi, a neten néha szörfölő vén M. Archa, ha eddig nem tudta volna, most aztán megtudhatja, hogy ő meg tudja! Mármint, róla. Sőt, mindenkiről! Mindent! Még csak otthoni számítógép, vagy mobil sem kell hozzá, akkor is! Mert van ám olyan, hogy személyi szám meg lakcím-nyilvántartás, de TAJ-szám is, és persze ott a NAV… Namármost, ha mondjuk egy ilyen offlájn alak csak bemegy egy trafikba, és bank-kártyával fizet, akkor az adatok ide-oda bemennek, kijönnek, és ha valahol a valaki egy gombnyomással ezt-azt összekapcsol, rögvest kiderül bárki illetőről, hogy például lánc-dohányos… na bumm, és akkor mi van? Független attól, hogy elég az illető e-receptjeit is áttekinteni, és az is kiderül, hogy – mondjuk – kissé cukros, és enyhén magas a vérnyomása is, ami így együtt magán-titok ugyan, ezért – mondjuk – holmi biztosítók a fokozott kockázati tényezőkről személyre lebontva elvben nem tudhatnak… De az állambiztonság, az igen! Például.

Mondhatni, na és? Akkor mi van? Hiszen akár a mobil sms-forgalmat is ellenőrizhetik, hogy kivel, honnan, hová és mikor, csak azt nem szabad nekik – elvben – hogy mit? Mármint, a tartalmat. No, nem mintha nem férhetnének hozzá úgy, hogy észre sem veszi az illető, csak – elvben – nem illik, mármint törvényesen. Bár, az ő számára megtehető… például bírói végzéssel, ha nemzetbiztonságilag gyanús, akár azt is! Sőt, mi több… akkor bizonyító-erejű! Bizony, bizony…

Ám ha például a neten szörfölget bárki, a rákeresésekből legtöbb böngésző-programnál automatikusan eddig is vontak le következtetéseket leginkább reklám-célból, irányított hirdetésekkel bombázhatóvá vált szörfösöknek, mivel a legtöbb böngésző-program már rég ugyanúgy figyel! Például, hogy miféle termékeknek néz utána a felhasználó, gépi úton profilíroz, tudható, mert azonnal ajánl valami hasonlót is, hirdetéssel. Na és ha most ilyet tesz valamilyen álladalmi Nagy Testvér is? Aki könnyedén következtethet a látogatott webhelyek, fórumok, miegymás látogatásának ismeretében nemcsak a valószínűsíthető társadalmi, vagyoni helyzetre, iskolai végzettségre, szexuális beállítottságra, de például a politikai meggyőződésekre is? Ja, kéremszépen, ha valaki épp ezeket óhajtaná titkolni, ne úgy szörföljön… bár a neten kívüli tévénézéssel is csak csínján, mert a kábelbarát is figyeli, hogy mikor melyik csatornát, ha csak a nézettségi adatok összeállításának szükségességéről volna netán szó… akkor is lehetőség.

Magántitok? Végül is, az mi? Mert – elvben – bármi összefügghet bármivel, bűnözéssel, akár holmi terrorizmussal is, nemde? És attól meg kell védeni az államot, és a polgárait, akár önmaguktól is! Persze, mondjuk, a gyaníthatóan kiderülő politikai meggyőződés alapján is akár! Akkor meg kicsit se csodálkozzon az olyan, akit mondjuk ezért – esetleg – kipenderítenek a köz szolgálatából, és eléggé nehezen talál magának új munkahelyet… például. Ja, kéremszépen, akit ez zavar, vagy eddig nem tudta, most tudhatja: letolt gatyával-bugyival ne tessék kimenni a netre se!

Mármint, ha a Nagy Testvér figyelő tekintete zavarja az illetőt.

VESZÉLYHELYZET ÉS FELHATALMAZÁS

VESZÉLYHELYZET ÉS FELHATALMAZÁS

…Aki felhatalmaztatott, az a hatalmas, ő a győztes, és aki győztes, az diktál (de ne merd diktátornak nevezni!):

- Övé a dicsőség, az ország és a hatalom! Nem csak a kétharmada, hanem az egész, cuzammen. Ez a demokrácia így illiberális, és a hazai lényege, hogy ha egyszer valakit kiválaszt a jónép a hatalomra, pajzsra emeli közfelkiáltással, akkor attól kezdve ő a nagyfőnök mindenek felett mindörökké, ámen!

Minek egyebekkel vacakolni?

Hogy ezek a jogoskodó jogászkodók mit össze tudnak hablatyolni, kis hazánkban éppen úgy, mint Európában! A hatalom, az hatalom, holmi ágaktól függetlenül, az, ami felhatalmaz bármire, és passz! Határidő nélkül.

Joga van rá, és ha mégsem, akkor majd lesz! Mert ha a felhatalmazott tehet csak javallatot a felhatalmazónak a felhatalmazás visszavonhatóságáról, akkor a felhatalmazott ugyan miért is tenné? Ha így jog-szerű? Ha immár övé a hatalom, a dicsőség és az ország? Ugyan már! Mert, felhatalmaztatik így, vagy úgy! Korlátlan időre, azaz mindörökkön örökké, ámen!

Olyasmi meg, hogy a hatalmi ágak szétválasztása, meg hatalom-megosztás, az egy tizennyolcadik századi francia agyrém, tiszta fantazmagória! Sohasem megvalósult elvek… mint a fékek és ellensúlyok, szintén! Minek fékezni a hatalmat? Hogy ne úgy menjenek a dolgok, simán, gyorsan és akadálymentesen, ahogyan ő akarja? A hatalom legyen féktelen! Nemde?

- Az ilyesmivel jogászkodni meg teljesen fölösleges, van az embernek baja elegendő, az ilyen gondolatok csak bajt szülnek, sőt, a gondolatok úgy általában szülik a bajt az egyszerű honpolgárnak. Csak ráérő és elvont agyaló agyasok azok, akik ezen spekulálnak! Hogy így- meg úgy, törvény, meg egyenlősdi…

…Mióta világ a világ, az úgy van, hogy van a hatalmas, ég és föld, minden látható és – főleg – láthatatlan(-ná tett) dolgok ura, akit mindezek alázatosan szolgálnak, és vannak a kiválasztottak, akiket az ő végtelen kegye megsokasít, a többi meg nem számít, ha pusztul is, vagy éppen megél valahogyan.

Az egyenlősdinek meg semmi értelme!

Avagy netán mindenki hetvenöt kilós, százhetvenöt centi, és hímnős? Na, ugye, hogy nem (Még, hogy gender! A személyi szám eleje megmondja, és annyi! Ebben itt nincsen egyről a kettőre, mint másban sem!)! Az egyenlősdi értelmetlenség!

…Vannak, akiknek jut, mert juttatik és vannak, akiknek nem. Jutalom, kis hatalom, miegymás a hatalmas kedve szerint. Mert járni ugyan bárkinek járhatna, csak nem juttatik.

De ez így van rendjén! Különben felborulna a világ rendje, ha mindenki egyenlő lenne a törvény előtt, mert van, aki felette áll, a többi meg alávetett, minél mélyebbre, annál inkább érdeme szerint, csak hogy tudja mindenki, hogy egymáshoz képest hol a helye! Addig, ameddig a hatalom kegyelméből ott, ahol, és nem lejjebb, hogy neki is legyen kit megvethetnie. Mivel van olyan hűséges amazokhoz képest, neki azért jobb, mivel jobb! Megadatik neki a mindennapi kenyér, de van, akinek kalács is, hűsége jutalmául. Azért megy neki kicsit jobban… és erre büszke lehet, hiszen, ha a hatalmas kedvében tesz, az remélheti, hogy egyszer majd csak meg lesz a jutalma, midőn a hatalmas, mert ő maga a törvény, amit meghoz, ezért emel fel vagy büntet, és ítél és végre is hajt elevenek és holtak felett. Egymaga! Mindörökké cuzammen.

És ha megsértődik bármin, akkor eljárnak az ő hatalmával a sértő ellenében az ő hűséges szolgái.

Na! Ez a rend!

Kinek nem tetszik?

 

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY: BUDAPESTEN NINCS ENYHÍTÉS

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY: BUDAPESTEN NINCS ENYHÍTÉS

Na ná!

…Mert az egész város többségében magyarellenes, nemzetietlen, nyavalyás nemzetáruló liberális sorosista vírusterjesztő banda, azért!

Nem is szabad az ilyeneknek szabadon mászkálni sehol!

Mert csak felhalmozzák, aztán meg mindenütt szétterítik a vírust, azért! Ki se tehessék a lábukat Budapestről, hogy ne terjesszenek semmit, különösen a liberalizmust, és a gondolkodás divatját, ami ugyebár még a koronavírusnál is fertőzőbb. Csak főjenek saját levükben a rohadékok. Addig, amíg meg nem tanulják, hogy a kormány ellen szavazni, az büntetést von maga után. Ha majd elegendő felfordul belőlük, és megtanulták, hogy kire kell, és kire tilos szavazni, talán akkor majd – felhagyva minden szabadság-eszmével – kidughatják az orrukat, de addig nem! Majd, ha az öregeket ölő Karigeri helyébe rendes kormánymegbízott kerül, és az összes kerület is magához tér, talán az elvont adóbevételekből is visszakaphatnak talán egy kicsit a kormánypárti vezetésűek, a többinek meg coki! Minek is a többinek, az olyan nemzetárulóknak?

Mert a fővárosban sem lehet a Nemzet ellenzékben! Miféle főváros is az olyan?

Csak korlátozni érdemes az egész nemzetellenes csürhét!

Na, kéremszépen, így már érthető?