Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

E-RECEPT; avagy NYUGDÍJAS, NEKED ANNYI…

2019. március 14. - Ira M. Archa

E-RECEPT; avagy NYUGDÍJAS, NEKED ANNYI…

Pompás!

Ellenőrzés-mániások számára a technika csodája… csak az olyan roggyant nyuggereknek halálos, mint én.

Hát igen, e-recepttel – mivel eleve úgy van kiagyalva – csakis személyesen váltható ki gyógyszer. Viszont, amikor már nemcsak itt fáj, meg ott fáj, sőt, akkor, amikor már a patikáig sem képes éppen valami elaggási okból kifolyólag elbóklászni a vénség (elvégre ifjaknak az ilyesmi ritkábban probléma), akkor van a gebaszt. Mert, más személy, mint az ágyhoz kötött vénség, az életmentő bogyóit nem válthatja ki. Zseniális!

Persze, minél kevesebb nyugger van, annál jobb az államháztartásnak… ezt értem. Minél korábban fordul fel az ilyen, attól jobb. Ez eleve benne van a rendszerben… nemcsak az elektronikusban, hanem az egészben, nem is azért írom, csakhogy mi lesz a párttal meg a kormánnyal, ha a saját, fő szavazóbázisát suttyomban kiirtja? Persze, ez számomra édesmindegy, mert azt már nem érem meg.

Ámde, nem itt van a fő trükk!

Hanem az abban rejlik, ha a vénség valahogyan mégis elvonszolja magát a patikáig, akkor kiderül, hogy az e-recepttel sikerült annyira túlterhelni az internetet, hogy a program lefagy, és nemcsak hogy a bogyókat és kenceficét nem lehet kiváltani, de, ha valamilyen módon mégis lehetne, akkor sem tudja kifizetni a delikvens, csakis készpénzzel…

Mert ha lefagyott az internet, akkor kártyával sem lehet fizetni. Nemcsak egészségpénztárival nem, hanem semmilyennel!

Tehát, ha valakinek mégis szüksége lenne valamilyen életmentő gyógyszerre esetleg, akkor a következő a teendő:

…Valahogyan el kell vonszolnia magát – ismét – a körzeti orvoshoz, aki ír egy papír alapú receptet, majd irány egy – lehetőleg működő – bank-automata, készpénzt kivenni. Ezek után ismét lehet a gyógyszertárba menni… ahol vagy van, vagy éppen nincsen a recepten szereplő gyógyszer. Nem baj, van másik… patika.

Na, és akkor, ha közben még mindig nem fordult fel a nyavalyás nyugger, esetleg meg is kapja a bogyóit. De, csakis személyesen!

Naivan segítőkész családtagot, szomszédot küldeni ugyanis teljesen fölösleges, mert a kiváltáshoz a körzeti orvos által ellenjegyzett felhatalmazásra, megbízólevélre van szükség…

Haha! Így kell ezt… ügyes!

süti beállítások módosítása