Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

VAKCINA, VAKCINA…

MONDD, TE MIT VÁLASZTANÁL?

2021. január 05. - Ira M. Archa

VAKCINA, VAKCINA…

MONDD, TE MIT VÁLASZTANÁL?

   Hát, ha magamért nem is, de a nyáj-immunitás miatt mégis, ide azzal a szurival!

Ne mondhassa senki, hogy nincsen bennem szociális érzék. Csakhogy! Még nem regisztráltam… mert gondolkodóba estem!

A kovid-’19 ellen immunizáló védőoltás ügyben jelen pillanatban sok más lehetőség nincsen. Bár azt mondta a főnéni, hogy nincs válogatás! Meg mostan amúgy is, abból a kevésből, ami bejött (az a nagyon fagyi), előbb a legsúlyosabbak kezelését végző egészségügyiseket szurkálják… a többi rendelés meg még nem jött be.

Ámde, ami bejött, az a kevés sem bökhető bárkibe, mert lehet, hogy árt… mármint, ha példának okáért az illető állapotos, avagy babát óhajt összehozni, legalább fél évig nem ajánlatos… sőt van, akinél ez hosszabb (engem hímnemű vénemberként nem érint). De akkor sem, ha allergiás! …Továbbá, ha már átesett az elmúlt félévben a kovid-fertőzésen! Ámde, azt honnan tudja az, aki tünetmentesen hordta nemcsak ki; lábon, hanem szanaszéjjel is… mert a kontakt ismeretlen, ő meg nincsen tesztelve se így, se úgy. Szóval, előtte nem árt teszteltetni, ha jót akar magának!

Már oltanak a távolban sokfelé pár másikkal is, van két amerikai is, meg angol… sőt, holmi orosz műholdas, meg kínai is, ami Afrikában menő, és most hallom, hogy Indiában is alkottak maguknak egyet…

…Viszont például az oroszról kóbor hírekből tudható, hogy jegelni ugyan nem kell, de itt még hiányzik róla a pecsét, továbbá pia nyista, ami esetünkben nem zongoraművészt jelent… és legalább hat hétig vagy absztinens a delikvens, vagy megmakkanhat.

A többiről is regélnek sok mindent… például, hogy az sem mindenkinek jó, például gyereknek, fiatalnak, meg vénnek (mint én) … és van, amelyik ellenjevallt magas vérnyomásnál (nekem van); cukorbetegnek (nekem 2. típusú enyhe); meg például gutaütött (kicsit volt az is); vagy egyéb légúti nyavalyák esetén (macskaszőr-allergia+asztma)… vagy ha átesett már (amiről teszt híján fogalmam sincsen)!

(Ezért egyelőre nekem marad a maszk, a sűrű kézmosás, és csak ha nagyon muszáj, akkor dugom ki az orrom itthonról…)

   Mondhatnának már valami hivatalost a keringőző pletykák helyett! Csak azt ne, hogy fogadjak szót, hisz’ csakis ők tudják, kinek mikor milyet, mert én kis butus úgy sem értek hozzá, majd úgy is ők döntik el… Rólam!

   A tetejében amúgy is sok lépcsőben oltogatnak majd, és a sorrend amúgy sem a regisztrációtól függ. Az sem, hogy mifélével böknének meg. Mintha az nem rám tartozna! Na, akkor meg mi a nyavalyának regisztráljak?  Holmi akármi célú adatgyűjtéshez? Listára? Hogy szépen és engedelmesen, mert ott fent kormányozva azt mondja az univerzálisan illetékes omnipotens, hogy csak adjam meg szépen az adataim, és csak azért, hogy tudhassák ott, hogy egyébként birkaként hajlamos vagyok-e menni akár kísérleti nyúlnak is?

…Na, nem! Majd, ha magam is tájékozódom, ha már hivatalosan, központilag, törzsből operativizálva most is csak mellé-szövegelnek… leginkább azt, hogy mindenképpen; mert akkor vagyok felelősségteljes, tisztességes nemzeti érzésű honpolgár, ha regisztrálok az akármilyenre. Ha egyáltalán belém böknék.

Hát fityfenét!

Viszont regisztráció helyett némi egyéb olvasható azoknak, akik még nem, meg akik majd talán, sőt azoknak is, akik már; őnekik a M. Archa összeirkált megint valamit, ami letölthető – mint mindig, ingyen – innen:

https://drive.google.com/file/d/1tyYGiUxksyjCKhTGheAGiWT2H-gQWKDZ/view?usp=sharing

Borítót is gyártott hozzá:

https://drive.google.com/file/d/122R8g7iYrYS0jyPLgxryftk60dJjJsEw/view?usp=sharing

 

süti beállítások módosítása