Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

ÚJRATÖRVÉNYKEZÉS, OH…

2020. december 16. - Ira M. Archa

ÚJRATÖRVÉNYKEZÉS, OH…

   Na, már megint.

Most nem is a gránitszilárdságú újra-gyúrásáról volna szó…

Hanem az egyre butább és alpáribb jobb, meg balegyenesekről és horgokról, meg néhány csapottról!

Mert ahogyan a vírusterjesztő, sorosista, nemzetáruló, hitetlen, libernyák meg náci (alkalmasint a nem kívánt törlendő) egybedarált és kupacolt ellenséges ellenzék reagál a kormánypárti megnyilvánulásokra, na, az szörnyen hasonló stílusú szövegeket eredményez! Az országot tönkre tevő kormányfő kormánypártjáról… és ami azt illeti, bőven van nehézség, de teljesen tönkre még nem ment az ország…

Ugyan már, ha innen is, meg onnan is csak a demagóg uszítás, akkor ki mit vár ’22-től? Eben guba.

Na ja, ha azok sokkal inkább azon a most alaptörvénybe rögzített biológiai tényen rugóznak, hogy az „apa férfi, az anya nő”, akkor ugyan mit várhatunk? Mert, hogy ez akadályozza az egynemű párok esetében az örökbefogadást… Persze, ez nem éppen burkoltan igencsak homofób dolog… ettől meg az állami gondozott apróságok csak maradjanak ott, ahol, és ugyan se egy szál apu, se anyu; de közben elsikkad a lényeg, a pár másik megszavazott szöveg!

…Mert immár egyértelmű, mi a közpénz! Amit immár törvényesen lehet saját zsebbe átlényegíteni, akkor meg hivatalosan is elveszíti a közpénz jellegét, ami ezennel totál jogszerű, és az ilyesmibe más ne is üsse az orrát, az csak a zseb gazdájára tartozik, aki néha még köszöni is szépen, vagy azt sem, mert annyira megszokta már.

 Na, például.

…Vagy most már az összes „helyzet” és „állapot” jogilag is tiszta! A veszély, a vész, meg a hadi… Törvényesen azt tehet a hatalom a segítségével, ami éppen neki tetszik. Vagyis féktelenül meg ellensúlytalanul. Jó, mi?

Viszont az, hogy az előbb több jelzővel ellátva is említett ellenzék gyalázatosan semmit sem tesz például a járvány ellen, az éppenséggel nem csoda…

…Tekintve, hogy bármit tenni csak a hatalom képes. Tehát totál mindegy, melyik kolbásztöltelék politikus mit mond, mert tenni nem tehet, semmit! Nincsen hatalomban, tehát hatalmában sem!

Ámde, az talán nem egészen mindegy, hogy amit mond, azt hogyan teszi. Mert holmi ellen-gyalázkodás a másik oldal letükrözött stílusa… és a nép annyira azért nem bunkó, hogy ne vegye észre, noha a politikai résztvevők mind, több évtized óta tesznek az el-bunkósítás érdekében… na, de annyira tán mégsem sikerrel.

Szóval, a higgadt hang, az érthető magyarázat, az érvelés, na, az talán kifizetődőbb lehetne… hogy azért látszódjék némi különbség. Különben meg minek hinnének nekik? Akkor meg nem mindegy?

Na, ez van…

süti beállítások módosítása