Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

SEMMIK VAGYUNK, HEJ, HEJ…

2018. április 09. - Ira M. Archa

SEMMIK VAGYUNK, HEJ, HEJ…

Mondjuk, ezt eddig is tudtuk.

Most viszont teljes joggal vágják Vácról a képünkbe!

Persze, ez nemcsak azokra vonatkozik, akik nem a Fideszre szavaztak, mert vannak bőven senkik, akik engedelmesen beikszeltek, ki pénzért, ki munkalehetőségért, ki meg alamizsnáért, sőt, a mumustól való félelem miatt még többen is, oszt’ mégis senkik.

Márpedig, a valakik most már kétharmadnál is többel a hónuk alatt minek is törődnének a senkikkel? Vagyis, velünk? A senkikkel, meg a semmikkel? Akik – tulajdonképpen – nincsenek is? Eddig se kellett nekik.

Persze, voltak hasonlóak egykor, akik a senkikkel éppen ezt énekeltették, hogyaszondja: „semmik vagyunk, minden leszünk”, aztán meg mégse’ úgy lett (hál’istennek). Maradtunk semmik.

A semmivel és senkivel nem törődők meg jól teszik! Mert megérdemeltük!

A senkik és semmik meg jól teszik, ha igen tempósan eltűnnek innét! Ugyanis, már cirka félmillióan a hasonló senkik megtették már, hátha másutt valaki-számba veszik őket, ha amott ugyan amolyan másodrendű lénynek tekintve is, de legalább valaminek!

Az már tuti, hogy nem leszünk bevándorló-ország, és – jó magyar szokás szerint – inkább esünk a ló túlsó oldalára…

Tutira úgy jó, ha igen tempósan kivándorló-ország leszünk!

Akinek csöpp esze volt, már meg is tette! Mert, ez az ország nem lehet holmi senkiké! És az ifjaknak és zsengéknek ezennel - miként Vácról közölték velük is - teljességgel fölöslegessé vált azon óhaja, hogy ebben az országban nekik akár otthonuk, akár hazájuk lehet!  Persze, azért nekik még talán lehet… ha senkik és semmik lesznek ők is.

süti beállítások módosítása