Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

VAKCINÁCIÓ: FÉLÜNK A SZURITÓL?

2020. december 30. - Ira M. Archa

VAKCINÁCIÓ: FÉLÜNK A SZURITÓL?

Ejnye-bejnye, magyar gyerekek!

   Hát hiába mondja az a kedves, szemüveges néni is az operatív törzs tájékoztatóján… Mi az, hogy nyunyóka? Ejnye! …Igen, ő is mondja, hogy a védőoltás, az kell, mert védő, vagyis megvéd a gonosz baciktól… vagyis vírustól? Mindegy, csúnya meg koszos a baci, a vírus meg a gomba… nem a leves, az máshol nő… nem úgy nő, mármint, hogy a néniknek, nahát, hanem növekszik, na! A levesbe, mert annak kalapja van, amannak meg nincs. Szóval az olyan mind, ami csúnya és gonosz manó.

- Tessék? …Nem, az ilyen nagyon gonosz és láthatatlan manókhoz semelyik fertőtlenítő meg törlőkendős csoda nem elég, még pancsizás után sem, pedig, ugye, a kilencvenkilenc egész kilenctized százalékát a manóknak szépen elkergeti, ahogy a mutató is mutatja, de ha marad az egytized százalék, akkor már árthat!  Azért is jön a szuri! Végre.

- Mi az, hogy egytized százalék gonosz manó nincsen? A tört manó is manó! Meg, ha csak darabka, akkor is gonosz, nahát! És különben se mondjátok, hogy értetek a százalék-számításhoz! A múltkor is csak onlájn értetlenkedtetek a tanítónéninek. Mindegy. De a szuritól nem kell félni, persze lehet, hogy kicsit csíp, de a darázsé sokkal jobban fájt a nyáron, na, ki lehetett bírni… szóval, tessék szépen regisztrálni!

- Hogy nem is a szuritól féltek, hanem a regisztrációtól? Hát eléggé ropogós a szó, de attól nem kell félni, csak azt jelenti, hogy feliratkozás… bizony, nem többet! Hogy-hogy hová? Nem, nem olyan lista, ez másmilyen! Na persze, van ilyen, meg olyan lista, de aki nem regisztrál, az azon a másik listán fekete pontot kap, aki meg igen, az pirosat.

- A másik lista? Pont, mint a Mikulásé, csak azt a Kubatov listázza, és aki nem regisztrál szép rendesen, annak jövőre virgács lesz az ajándék, nem tizenharmadik havi, negyedelve, nahát!

- Mi az, hogy honnan tudhatná a Kubatov, hogy ki az, aki nem regisztrál? Mert hogy csak az kerül a listára, aki regisztrál, aki meg nem, arról honnan is tudna! Hát persze, hogy tud! A listán mindenki rajta van. A Kubatov is tudja, de a főnöke méginkább, mert ő minden jó, meg rosszcselekedetről tud! Jelentik neki. Nem, ő nem a Mikulás… sokkal nagyobb! És mindenről tud ám!

- Bizony, arról is, a migráncsokról, meg a soros-ördögről is, azért figyelmeztet minden pénteken, hogy jók legyetek. Mert minden jó tőle származik… dicsőség neki…

- Mi az, hogy nem tetszik? Őt csak dicséret illeti, nem bírálat… Nem tetszik tán, amit alkotott? …De, igenis, ő alkotta, csak az a szakállas bácsi jegyezte le útközben a tabletjén… az ereszcsatorna, az csak a minap volt, és különben se számít! De ami írva van, akkor is gránitszilárdságú! Legfeljebb itt-ott kell kicsit átfaragni évente, de nincs egy kerékfog, mit újítni kell rajta, mert tökéletes… és hogy-hogy ne madáchkodjak?

- De, lesz szuri, és passz, és nincs válogatás se, hogy honnan küldték, hiszen nem mindegy nektek, ha már szúr, hogy mivel? Nem kell mindenfélét bárkitől összehallgatni, nem véletlen nem beszél erről az, aki ebben illetékes, mert gyerek vagy, úgy sem érted meg, ahogy a statisztikát sem. Majd ő megfontolja, és meggondolja, te meg nem nyavalyogsz részletes tájékoztatásért, csak szépen szót fogadsz, és kész!

Na, értve?

 

süti beállítások módosítása