Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

INTERNETMEGREGULÁZÁS

2021. február 09. - Ira M. Archa

INTERNETMEGREGULÁZÁS

Hát, épp itt az ideje!

…Mert mostan aztán mindenki ráér ezen agyalni, hisz’ amúgy is otthon kuksol, vagy önként, vagy hatósági karanténban. Vagy politikus. Miniszter, vagy EU-s képviselő, jobbra, balra, mindegy.

Mert, az már mégsem járja, hogy a neten bárki bármit! Meg az se, hogy holmi tulajok döntsenek, mi mehet, meg mi nem. Ugyebár!

   Még, hogy szólásszabadság!

Túl hangosan közterületen bárkinek olyat nem lehet. Főleg, ha mások szerint csúnyákat beszél. Márpedig, a net elektronikus közterület! Mert lehet, hogy amit közöl, az másokat sért. Bármit belerikoltozni a nagyvilágba elektronikusan, na, nem! Mert nem illik, azért. Csakis olyat lenne ildomos, ami egyrészt a brüsszelita libernyákoknak is píszí (political correct), másrészt kormánypárti vélemények szerint a nemzet erkölcseire és keresztény világnézetére sem aggályos; és hogy mi az, meg mi nem, azt nem holmi akárki senki mondhassa meg!

Mert az sem való, hogy holmi net-cézárok gazdasági erőfölénye rakja fel a személyekre a pofabefogót…

Olyasmit csakis álladalmilag törvényesen szabályozva lehessen!

…Fellebbezhetőleges jogorvoslattal. Első menetben dönthessen az erre a célra létrehozandó internetfelügyeleti testület, utána választott bíróság, majd a rendes kerületi vagy járási; azután meg a fellebbviteli, kúria, alkotmánybíróság, Strasbourg…

Akkor szabályos lenne:

- Vagyis, a használónak előzetes benyújtási kötelezettséggel hatósági engedélyeztetés céljából mind a különféle képanyagait, továbbá szövegeit: üzeneteket, kommenteket, profilokat, blogokat, honlapokat, vagyis mindent, amit közreadni szándékozik, legyen köteles bemutatni előzetes elbírálásra. Amire egy erre a célra létrehozott köztestület vagy ráüti a pecsétet, hogy engedélyezi (mégpedig harminc napon belül, indokolt esetben – például, ha a benyújtott anyagban szereplő tények vitathatók, illetve, ha a testület túlterhelt – ez lehet kilencven nap is), vagy ha nem, azt akkor meg lehessen fellebbezni… és ha megjárta az előbb leírt jogorvoslati útját, a szolgáltató immár legyen köteles közzétenni! Vagy letiltani.

Na, ilyen egyszerű.

Akkor internetrend lenne végre!

Legfeljebb mindössze tízegynéhány éven belül máris olvasható, nézhető lenne bármely aktualitás. Törvényesen!

Na, ugye?

   Egyébként a M. Archa mást is össze M. Archáskodott, olvasható, letölthető ingyen, innen:

https://drive.google.com/file/d/12HFoM3T55HRxP8ZV7HyBUQ1d8g49HjJA/view?usp=sharing

   Borítót is csinált hozzá, szokás szerint letölthető az is innen:

https://drive.google.com/file/d/1IgspbP_88ae9lVOYc7Yzr7JrP7Kcs6Tz/view?usp=sharing

süti beállítások módosítása