Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

SZEXMENTES ZAKLATÁSOK

2017. december 05. - Ira M. Archa

SZEXMENTES ZAKLATÁSOK

Forr a világ bús tengere, ó magyar!

Ádáz Erynnis lelke uralkodik,

S a föld lakóit vérbe mártott

Tőre dühös viadalra készti.

Bizony, bizony… egyébként Berzsenyi ógörög Erynnise a latin Fúria megfelelője, és aki nem tölti ki a nemzeti konzultációs ívet, annak megcibálja a haját, úgy ám!

A fúria mostani magyar megfelelője pediglen a nyugdíjas kormánypárt-aktivista. Mert, valóban forr a világ (globális felmelegedés is van), de ebből a jó magyarok csak arról értesülnek, hogy a pokolbéli Soros mostan megint a démoni migránsok hadát akarja Brüsszellel karöltve a szegény ártatlan magyarok nyakába zúdítani, és ez ellen leginkább szent papírlapok kitöltésével és vissza-postázásával lehet tenni! És hogy a késlekedők se maradjanak le, nem árt némi határidő-módosítás sem…

Mert jön a sok démon! Meg, migráns! (Az, hogy a divatos idegen szó mindössze „mozgót” jelent, azt nemigen tudják. Azt sem igen, hogy a „magyar” szó eredeti gyöke a „megy”, és nem a „mag”, ahogyan romantikus és viráglelkű nyelvészkedők elhintették anno. Mert egy nomadizáló, állattenyésztő lovas nép a magokkal nem sokat vacakol! Ha meg „megy”, akkor mozog! Vagyis, a magyar eleve migráns, mind!)

…Jó régen kérődzött a blogjába a M. Archa. Mást írt.

Közben annyi minden nem történt! Például, a beígért forró őszből amolyan taknyos és hűvösen búbánatos lett.

 Amolyan zaklatott

No, nem azért, a zaklatás igen csúfságos dolog! Ami a valós, vagy vélt hatalommal való visszaélés, csakhogy, az ilyesminek nincsen mindig szükségszerűen szexuális tartalma akkor sem, ha annak láttatják. Persze, ha annak látszik, lehet rajta csámcsogni!

…És nekem a csámcsogással van bajom, no, meg, persze, a hatalommal visszaélőkkel is, meg azzal, hogy a média ezzel traktál. Holott, ha amúgy nézzük a dolgot – és most hagyjuk ki belőle a csámcsognivalót – a hatalommal való visszaélés sokkal inkább divatos, és általában manapság még csak szex sincsen benne… ámde a média akkor meg nemigen foglalkozik vele, mert nem igazi, jó kis kiteregethető, valós okkal közismertekről – nem celebekről – szóló botrány. Ha nem turkálhat a média a fehérnemű alá, akkor, tisztelt igazi zaklatók, nyugodtak lehetnek, és folytathatják a visszaéléseket…

Márpedig, folytatják!

Persze, a jónép ezzel nemigen van elfoglalva, mert leköti a figyelmét a zaftos! Közben meg nem veszi észre, hogy ugyan a fehérneműjük alatt nem, de a jogállamiságba alaposan, meg a pénztárcájukba méginkább csúfosul beleturkálnak a visszaélők. De az kit is érdekel, ugyanmár! Olyan bagatell dolgok, mint a néphülyítés, meg ugyan érdekel is bárkit?

Mert a zaklatási ügyek között sikeresen elsikkad például az, hogy több kormányon átívelő szisztematikus butítás eredményeképpen az iskolarendszerünk miféle módon szerepelt le! Nem a gyerekek, mert azok nem tehetnek arról, mit tanulnak el a társadalomtól… De ez is eredmény! Mert a jó öreg gróf Klebesberg Kuno nevével visszaélők pontosan tudják, hogy az akkori oktatási rendszer eredményeképpen lett magyar a C-vitamin, és akkoriban nem bezártak, hanem mindenütt építettek iskolákat, a tanárok becsülete pedig rendes megélhetést és tiszteletet biztosított, így sikerrel számolták fel az analfabetizmust… na, ezt mostanra sikerült visszaépíteni!

Manapság, ha egy jól menő családba születik a gyerek, azt ugyan megtanulhatja, hogyan készül a rántott Ipod, ha meg nem oda, akkor sincsen baj, legfeljebb nem tanul semmit, mert nem telik nemcsak Ipodra, hanem fűtésre se. Ha már a korosztály egyharmada amúgy is funkcionális analfabéta. Eredmény a javából, mert a hatalom szeret hatalomban maradni, és ha ezt sikerrel elérte, azt is eléri, hogy a már felnövekedettek lelkesen böfögjék vissza a demagógiáit, sőt, el is higgyék!

Hiszik is. A mumust, aki settenkedik. Meg, migráns! Az, hogy az idegen szó mit jelent, azt – ugyebár – nemigen tudják. Azt viszont a legkevésbé sem, hogy már nemcsak gazdasági ellentétek feszülnek a forrongó nagyvilágban egymásnak, hanem immár haditechnológiaiak is… holmi kísérleti, nukleáris robbanófej hordozására alkalmas ballisztikus rakétákról is szó van, mert az ősz egyre melegebb, ha nem éppen forró, csak pont nem itt.

 Itt taknyos. Meg, már inkább tél.

De jobb is, ha nem tudják, mert akkor még gondolkodni kezdenének, ami kész csapás lenne! Akkor nem lehetne saját tulajdonú birkanyájként terelni a népséget, és hírességek bugyi-gatya ügyeinek traktálásával elterelgetni, felháborítani, elszórakoztatni! Mert, a hatalom tudja, hogy ha a gondolat szabadon szárnyal, akkor hiába a demagógia, mivel átlátszik, és az maga a rettenet, meg hatalomvesztés, ugyanis, ha a nép nem is olvas – mivel fél-analfabéta – Berzsenyit, a hatalomban lévők közül azért néha van pár olyan, akik viszont olvassák. Tehát, a tömeg kell, meg birkanyáj… mert tudják:

Nem sokaság, hanem

Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat.

 

Mellékesen, a más, ami miatt jó régen nem blogolt a M. Archa, ezen a linken elérhető borítóstul:

https://drive.google.com/file/d/1qL-XrnBX8SyVymR9UmULOr2Gvh8BKysB/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1SBclb7lhSYxlq5hPaZBJVUt3jaeezCZn/view?usp=sharing

 

 

süti beállítások módosítása