Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

HATTYÚ-NYAK, ELRENDEZVE

2020. augusztus 04. - Ira M. Archa

HATTYÚ-NYAK, ELRENDEZVE

Mire fölháborodni?

Most ez a divatos hazai hozzáállás. Ha a madár „beszól”, úgy odavág az öntudatos, mint az önkényes álrendőr az autóguminak, mert az meg „bedudált” neki.

Na! Érthető… nem?

A macsó nemzeti öntudat így intézi a dolgokat. Megteszi, mert megteheti. Sziszegni, meg dudálni? Olyat a Clark Ádám téren se (vagy az illető fizetheti a hatszámjegyű bírságot)! A renitenskedőkkel határozottan kell elbánni, nemde? Férfiasan. Miért ne tenné az olyan, ha a Nemzet fő-karaktere is hasonlóképpen teszi?

Kajakból.

Hasonlóképpen, mint a falusi macsó földműves NB II-es csatár, mert most ez a menő. Elvégre, a saját portáján azt csinál, amit akar. Számára megfelelő hangerővel! Hadd hallják, mint a csopper szabad kipufogóját, a kabrióból a hangszórókat, mert az is menő, ha telik rá, és neki telik! És most az ország a saját portája.

Ott meg az van, amit ő helyesnek tart. Nem holmi löttyös indulatból, hanem jól megfontolva.

Ott nem szólhat be neki senki, a kerítésen túlról finoman se, sőt egyáltalán, belül meg se asszony, se a gyerek, se hattyú, se akadémikus, se színművész, mert vagy kitöri a nyakát, vagy ha mégsem tudja, megveszi kilóra… ha nem ő, akkor a szomszéd, aki a jó komája, aztán attól kibérli, meg letérkövezteti, telik rá, mert szerzett rá, talált pénz az, ha kapja, mert az jár neki! Fű helyett térkő, könnyebb is így vele bánni! Mert, a porta nehogy már túl természetközeli legyen! Ki is helyez rá saját kerti törpét, stukkó-puttót, gipszmadarat, ha az olyan tetszik neki! Akinek meg nem tetszik, az húzzon el, ha nem! A haszontalan, nem gyümölcsöket termő fákat meg kivágja. Az összes kerti tavat is körbe-kövezheti most már, mert az is az övé… megvette, és oda csak azt ereszt be, akit ő akar. Ingyér’ meg semmiképp!

És aki ott, a portáján (ami most már az ország), ha valaki-valami nem tetszik neki, azt lerendezi. Példaadó módon!

Tehát másolják is a viselkedést, sokan… bár, azért előfordulhat, hogy egy-egy ilyen kultúramásolót, ritkán ugyan, de előfordul – ha nem rokona, vagy közvetlen ismerőse az eredetinek – hogy mégis csak megszólja a népség.

Mármint, a másolót, mert a mintájáról rossz szó nem eshet!

-

De akármi is menő mostanság, a maradék nyári nyaraláshoz Ira M. Archa megint kierőlködött magából egy szétterülőt, ez akár olvasható is, ha letöltik – ingyen – innen:

https://drive.google.com/file/d/1PiiGT--K4dh6UrelVvg4JKDaA_6BVvOM/view?usp=sharing

 

- Borító is van hozzá, itt:

https://drive.google.com/file/d/15yRgpRJHdX68j-Y5_hDUbz3lDWU8JPl6/view?usp=sharing

 

süti beállítások módosítása