Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

LÁNCHÍD SEJ; HOGY HA LESZAKAD…

2020. május 31. - Ira M. Archa

LÁNCHÍD SEJ; HOGY HA LESZAKAD…

- Hiszen várható!

…Na, de, ugye, előre tudni lehetett, mert megmondták, hogy a Karigeri alkalmatlan! Erre is. Akkor még csak azt lehetett róla tudni, hogy ballibsi sorosista, magyarellenes nemzetáruló, de azt, hogy öli az öregeket, azt akkor még nem. Most meg már mindenki tudhassa azt is!

Meg azt is, hogy tesze-tosza, és képtelen rendet tartani, annyira, hogy hagyja a hidakat is mind lerohadni, ahelyett, hogy karbantartaná! Pedig, csak fel kellett volna állnia az íróasztala mellől, néha végig kellett volna járnia azokat, a kezében egy pemzlivel és ahol kell, kis míniumot, vagy korszerűbb Hammerite-ot kenni rá, de ezt sem volt képes megtenni! Mostan meg eszi rajtuk a rozsda a vasat! …Bezzeg, az öregotthonba el tudta küldeni a fertőt, aztán a katonáknak kellett ~teleníteniük… dehogy is alkalmatlan! Mert pont ezt akarta, az ördögi Soros megbízásából! Hogy károsítsa, ölje a magyart. Ugye? Tudjuk ám!

Mert, a Tarlós is elmondta, meg hogy már rég neki kellett volna állnia a Karigerinek felújítani, mielőtt a rozsda helyrehozhatatlanítja a hidat, de nem tette. Pedig a kormány még hatezer milljom jó magyar forintokat is adott rá, de csak nem látott neki… Mert, hogy aszondja, legkevesebb pont hatszor annyiba lenne, azt mondták neki a legolcsóbb mesterek. De, most már annyira eszi a rozsda, hogy minden bizonnyal még többe! Az ilyesmi már csak emígyen megy, azt is tudni lehet, menet közben lesz biztosan még inkább sokszorosa… Erre meg ő nyavalyog, hogy nincsen rá pénze. Persze hogy! Mert elvitte a pénzt az öregotthoni vírus-terjesztés, meg ő azt is mondja, hogy a kormány nem ad vissza holmi iparűzésit, meg hogy alapfeladatokra sem marad. Hát, inkább ördögűzésit kellene még kiróni rá! Hogy eltakarodjon. Mert, alkalmatlan!

…Na, de mi lesz a Lánchíddal?

Mert tudhatós, hogy ugyan fényesebb a láncnál a kard, mert a láncot rozsda marja, nem ragyog, na, de hogy előbb utóbb leszakad…

Valakinek pedig fizetnie kell, akár felújítás, akár rekonstrukció lesz!

De miért a kormány fizessen, mikor a pénz másra kell! A Ligetre például, meg a vár-rekonstrukcióra, és számos helye van ám annak, tisztességes nemzet-barátoknak meg rokonoknak, akik építenek ezt-azt, még ha kicsit drágán is… fizessen a nemzetáruló főváros, nemde? Még, hogy nincs neki… hát, hitele sincsen, az is biztos, hiteltelen ez a ballibsi bagázs a balra-csúszott jobbikkal együtt!

„Fizessenek a gazdagok” – mondák balról nem is rég. Na, ne…

- A gazdag azért gazdag, mert vállalkozik arra, hogy kapjon, a tehetsége a tehetőssége, azzal gazdálkodik, amit jog-szerűen megkap, és nem pazarolja holmi csip-csup dologra, mint közteher, meg a szolganépség munkabére! Attól gazdag, hogy csak úgy; nem fizet, ha nem muszáj, nem pazarol. Takarékos!

Akkor meg… fizessen az, aki rajta járna!

A népség!

Az a híd egyébként is közadakozásból készült, jó, jó, persze volt a Stefi gróf, aki kitalálta akkoriban… és mostan nemcsak meghatározza a városképet, de műemlék, meg a világörökség része… csak nem szakadhat le! Hát, akkor legyen megint:

- közadakozás!

 Ami nem holmi kivethető adó. Hanem mindenki annyit, amennyit csak tud, adjon, különben leszakad…

…Amúgy, könnyen össze is jöhetne ám! Mert nem lenne többe, mint potom ötven- hatvanezer millió forintocska, abból talán kijön, ha a vállalkozó nem túl mohó… na, az annyi, mint…

…Vagyunk majdnem tíz millióan, ebből csak kettőmillió nemzetáruló fővárosi, ez meg csakis az ő saruk! Akkor az annyi, mint… hatvanezer millió osztva kétmillióval, az annyi, mint harmincezer per kopf. Na, ha veszünk egy átlagos, négy és fél fős családot, akkor az potom százharmincötezer családonként! És ha tisztességes nemzeti érzelmű a család, akkor a mellényzsebből is kifizeti akár egy hónap alatt, nemde?

Hát…

süti beállítások módosítása