Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

TALPRA MAGYAR…

Gyurcsány Fletó azt üzente!

2018. szeptember 17. - Ira M. Archa

TALPRA MAGYAR…

Gyurcsány Fletó azt üzente!

…Hát, én inkább maradok és heverek!

Bár… akár pattanhatnék is, de hogy pont ő üzente, csak az a baj… hogy, valahogy emiatt mégsem. …Különösen nem, hogy az utcákra… mivel ott legutoljára éppen ő rendelt el rendőri lovasrohamot, meg némi gumi-lövöldözést. Most meg, hogy nem ő a góré, éppen ő szeretné kitenni az ilyesminek a jónépet? Hát, nem.

Mert ugyan lehet, hogy ebharapást szőrivel, de a jelenlegi cezarománnal szemben éppen egy lejárt hasonló, az kissé pikáns!

Bár nem jókedvében Ira M. Archa (ír a marha – egyébként újabb ponyvát, ha valakit érdekel, letölthető a lap aljáról), és bár marha-módra pottyantott lapos, de alapos véleménnyel bír a mostani – nem kissé kificamodott – kurzusról, eme forradalmi hevületű barikádra szólítás éppen őtőle – a Fletótól – ez valahogyan, talán, már mégse.

Ugyanis, szellőztettem volna… de – sajnos – behallatszott. Jó hangosítás lehetett, jól hallatszhatott át a Dunán is. Persze az a tény, hogy egy-két ezret a saját „egyháza” híveiből sikeresen odacsődített, szerencsére nem okozza azt, hogy a jónép talpra pattanjon. Mert, minden bizonnyal megtennék sokan, sőt, tömegesen, ha nem éppen ő hívná efféle harcba az embereket! Így meg, szónokolhat előtte, meg utána is bárki, ha ugyanazon a dobogón, ez csak hasonlóvá minősíti azokat is.

Bár, az igazság az, hogy nem ártana egy kevésbé sorvadt baloldal a régi, rozzant egykori komcsik helyett. Egy egészséges társadalom testének nem árt, ha ép mind a két oldala. Ha van olyan társadalmi alakulat, ami a szociális problémákra érzékeny. Mert, arra jelenleg nincsen senki. Így meg, olyan félkarú óriás, akinek a feje sincsen a helyén, meg némileg üres neki, szíve meg talán egyáltalán nincsen. Mármint, a társadalom. Pedig, immár több pontban is felsoroltatott, hogy a viselkedése jobb (és bal) körökben nem elfogadható! Na, és ez is kétharmaddal.

Ugyanis – tévedés ne essék – abban a klubban nem a kormányt bírálták, meg az intézkedéseit, hanem igenis, a népet, amelyik meg éppen ezeket támogatta itthon kétharmaddal! Ezért például az egyik kétharmad, az derék, a másik meg simlis. Persze, az, hogy olyan a választási rendszer errefelé, amilyen, azt arrafelé nem igazán tudják, vagy ha tudják is, nem fognak törődni vele. De azt tudják, hogy, minden népnek olyanok a vezetői, amilyet megérdemel! Ezt, bizony, ott is tudják…

Tehát, ha lassan eljutnak odáig, hogy azt a cikkelyt végre elhetedelik, pontosan tisztában vannak azzal, hogy azt nem a kormány és a kormánypártok szívják meg. Azok már, a hatalom révén igencsak megszedték magukat, akár az eddigi támogatásokból is, meg, egyébként is, nemcsak ezek, hanem azok, meg, az előzőek is. Attól, hogy ott megvonják a szavazati jogot, itt nem fog változni semmi. Ha meg a pénzcsapot zárják el, még annyi töredék-maradék sem jut a keleti végek felzárkóztatására, mint eddig. Mert az is demagógia csak, hogy a beígérhető szankciók majd a kormányt sújtják… fenéket, az bizony, a népet fogja!

Az meg biztos, hogy vasárnap hagyták hangoskodni a leszerepelteket, hogy legyen kire haragudni a pihenőnap hangoskodással való megzavarásáért. Mert, itten kérem – láthatólag és látszólag – demokrácia és szólásszabadság van. Megfelelő szabályok betartásával mehet a tünti is, legfeljebb kicsit megzavarja a pihenést, és akkor van kire haragudni. Még az átkozott hazaáruló civil migráncs-simogatók is jótékonykodhatnak, ha az adópercentet befizetik. Sőt, itten, a szabályok betartásával akár sztrájkolni is lehet, ha az nem jár munkabeszüntetéssel ugyebár, és minden olyan jog-szerű, hogy csak na! Ugyanis, ami itt van, az is demokrácia-szerű…

Mert, van ám ellenzék is, ott ülnek a neogótikusban, csak éppen minek? Ja, mert demokrácia van. Némileg illiberális ugyan, és most majd keresztény-szerű is lesz, de van! Milyen? Ilyen.

Na és akkor most a vén M. Archa esetleg másszon ki a dagonyából, a reumás tagjaival, mert a Fletó vörös posztóként lobogtatja magát?

Hát, ezen még alaposan kérődzöm…

Bár, a M. Archa véleményét a dolgok folyásáról holmi ponyvákban megírta már, sőt egy újabbat is, szokás szerint letölthető innen:

https://drive.google.com/open?id=1n0-5kIpOHPj9CX-Dd4ZYKAoYSbLZDG5O

Borítót is rajzolt neki:

https://drive.google.com/open?id=1mL1TAwElULDpIwPYfTCq6H4udgTf6QOn

 

süti beállítások módosítása