Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

CIVILEK, HÉ!

RITKÁBBAN IRA M. ARCHA…

2017. január 13. - Ira M. Archa

CIVILEK, HÉ!

egyébként:

RITKÁBBAN IRA M. ARCHA…

 

Ahogy idősödik – tapasztalati tény – a hentesnél vásárolt marha húsából szinte lehetetlen frissensültet csinálni. Sőt, a levesben is sokkal tovább kell főzni, mire ehetővé puhul.

Hát, így van ez.

Persze, az hogy – bár ritkábban – továbbra is M. Archáskodok, nem jelenti azt, hogy nem bosszankodok, meg szörnyülködök, csak nehezebben keverednek a gond(olat)ok megírható formába. És, ha már odakeverednek, abból hosszasabb kérődzések következtében hosszabb irományok keletkeznek. Szóval, akkor már sokkal inkább ponyvára való, mint blogba. Sajnos! Pedig az utóbbi időben is akadt éppen elég kérődznivaló! Csak – ha már az emészteni való lassabban bomlik le – emiatt csökken a reakció-idő.

No, meg a tapasztalat… ha már, akkor van elég, és emiatt a legtöbb politikai hír annyira előre látható, hogy egy ilyen vén marha szinte előre látja, figyelmeztetne is, csakhogy mire megírná, már meg is történt! Szóval, olyan jóslat, ami akár egyidejű az eseménnyel, vagy utóbbi, az már nem is jóslat. De hát, ez van!

Mindez nem jelenti azt, hogy a továbbiakban nem M. Archáskodok, csak ritkábban! Hogy ha valamiről vélemény akad, akkor azt még időben, mert eső után köpönyeg.

Példának okáért itt a „fogalom-hígítás” problémaköre! Tisztára olyan, mint a bögöly! Ha néhány farok-csapással nem lehet elhessenteni, és rendszeresen belekóstol a felsálba a nyavalyás, csak kikerget a dagonyából! Például itten van a politika… meg a politikus, politizál, és a többi!

Már most szeretném közölni minden bocival, vagy akár tinóval is, hogy olyan, hogy „civil”, az nem azt jelenti! Ugyanis, ha valaki közügyekben elbődül, az bizony politizál! Csak nem kap érte képviselői juttatásokat. A politika ugyanis mindenféle közügy intézése, véleményezése, megvitatása. Ha valaki a társadalomról nyilvánosan gondolkodik, az bizony politizál!

És jól teszi!!!

Ugyanis elég régen, holmi ógörög által megállapíttatott, hogy az ember: „zoon politikon”, mivel többnyire társadalomban képes csak létezni. Vagyis, akinek nincsenek politikai gondolatai, az vajh’ akkor micsoda?

Tehát, akkor mi a különbség a „politikus” meg a „civil” között (Juszt sem veszek részt holmi fogalom-hígításban! Megmagyarázom: a politikus abból nyer/-észkekik/, hogy hatalom-közelbe tolakodva helyezkedik, és közpénzből kavar magának ezt-azt, a civil meg az, aki ezen mérgelődik! Például, némelyek azon is, hogy kihagyták a buliból…) ?

Érthető…

Vagy, ha nem, akkor tessenek ezen kérődzni, mert ha nem, akkor hogyan tetszenek megfelelni a „zoon politikon” minősítésnek? Akkor maradunk mind, tisztelettel:

M. Archa.

 

Post Scriptum:

Lassabban készült, meg amúgy is: tizenkettedik, tehát tucat-munka, és jóval „malacosabbra” sikeredett, de azért már olvasható, meg letölthető, meg borítója is van neki, tehát a tizenkettedik történet letölthető innen:

https://drive.google.com/file/d/0B4fyI0tPjzuZejAxM0I4bGJVR3c/view?usp=sharing

Innen meg a borítója, ha valaki kinyomtatja, és papíron olvassa netán, legyen már annyira igényes:

https://drive.google.com/file/d/0B4fyI0tPjzuZT211X1drcGN6OW8/view?usp=sharing

Még valami… most, lehet, hogy sokkal nyomtató-barátabb formába dolgozódik minden eddigi tucat-mű, ha kész, jelentkezik újra a vén

M. Archa.

süti beállítások módosítása