Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

KÖNYVISMERTETŐ

2016. november 23. - Ira M. Archa

Csakis azért szüneteltek a kissé rendszertelen morgolódások, mert belebosszankodódott a tizenegyedik M. Archa könyvbe.

Íme, az ismertetője:

Érdekes, hogy amint telik-múlik az idő, szinte észre sem vesszük, a Ma már nem olyan, mint a Tegnap. Mert hozzászoktunk. Események megesnek, mintegy mellékesen, a háttérben. Mi meg – a jónép – annyira elmerülünk a napi gondjaink monotonitásában, hogy meg sem látjuk, vagy talán nem is akarjuk meglátni, amint az általában vett szabadság halkan és csendben elpárolog, pont, mint a nyáron kivehető, amire mostanság nem mindenkinek telik. És már nyakig benne vagyunk az őszben. Néhányan ugyan fütyülnek itt-ott, de a népség meg fütyül rájuk, mert nem ér rá ilyesmire, és a minimum másfél munkahely után otthon jobb a tévén futó idétlen valóságshow, mint a valóság. És, különben is, csend legyen, és hagyjanak minket békén! Elégedetlenkedni csak csendben illik, és a saját gondok okairól mindenki maga tehet, az mind azért van neki, mert nem elég ügyes! Vagy talán mindenféle beszivárgó idegen tehet róla? Mindegy.

Csak legyen csend, meg rend! És aki hangos, meg rendetlenkedik, meg másmilyen, azt meg kell fegyelmezni, hogy egyetértsen. Értem? Na!

Akinek meg van még némi energiája önállóan gondolkodni, és talán tenni is ezt-azt, az jól teszi, ha csendben, és apránként, meg titokban. Különben esetleg megfegyelmezhetik!

Persze, az mindegy, hogy néhány dolog működésképtelen, ha szabályosan az. Ha az előírásoknak megfelel, akkor semmi baj! Például, tanulni, meg fejlődni lehet másutt is, ha már az iskolában bajos. Mert ott szabályos, csak nem működik.

A Zöld és a csapat tesz róla, csendben, és apránként, de persze, közben más dolguk is akad…

 

A könyv – immár szokás szerint – letölthető ingyen, innen:

https://drive.google.com/file/d/0B4fyI0tPjzuZQ0t2eXBFb0szQ2c/view?usp=sharing

A borítója is letölthető, aki szeretné, szintén ingyen, innen:

https://drive.google.com/open?id=0B4fyI0tPjzuZLWNtdzNCeFYyVHM

süti beállítások módosítása