Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

VÍRUSTAGADÓ LIBERNYÁKOK?

2020. szeptember 26. - Ira M. Archa

VÍRUSTAGADÓ LIBERNYÁKOK?

Miről is van szó valójában?

   Hát, nem is arról… sokkal inkább a népség szellemi állapotáról, meg a megfellebbezhetetlen igazságról. Persze, ezekkel a fellebezhetőségekkel is baj van. Mert ha valami fentről meg van mondva, akkor megmondták, és punktum, mindenki ahhoz tartsa magát! Nahát!

Vagy nem? …Hát…

Végül is, mindennel gond van. Főleg, ha végig kellene gondolnia mindenkinek. Csakhogy, az egyeseknek strapás! Majd valakik döntenek… mindenki helyett (Bár, szerintem ez a legfőbb gond)!

   Ugyanis, gondolkodni szabad… lenne még, csak a döntő többségnek legalább kétharmada már alaposan kijött a gyakorlatból. Mert itt van ez a lebbezés is, akár fel, akár le. Aztán ki a nyavalya érti? Mert a jog is egy tudomány. A fene egye a sok agyalósat, ugye? Mennyivel egyszerűbb hinni, és engedelmeskedni a hatalomnak… mert aki azzal ellenkezni merészel, az, az ellenség, ugyebár! Az egy nemzetrontó, sorosista libernyák!

   No, meg a legfőbb baj ezekkel a tudákosokkal, ilyen-olyan PHD doktorokkal van. Hogyan nem képes az egész tudós-bagázs (tutira libernyák mind) egy szép, megingathatatlan és statikus világképpel lezárni végre mindent, ami tudhatós, és akkor punktum! Minek holmi csitt, meg CSATT (valamelyik tévében is akár)! Vita nincs! Mindenkinek lesz, amihez tartsa magát…

   Pedig a tudományban a vita állandó. A tudomány minden saját megállapításával szemben eleve szkeptikus. Hogy jó, jó, de biztosan, és tényleg? És akkor kutat, és vitázik rajta. Megvitatja… mindent, mert – állítólag – így fejlődik. Véleményeket és tényeket ütköztet. Fejlődik, ahelyett, hogy veszteg maradna! Tehát náluk nincs olyan, hogy egy tétel megfellebbezhetetlen, mert állandóan finomítják, meg módosítanak rajta, vagy cáfolják… még a bírósági ítéleteket is meg lehet fellebbezni egy ideig! Ugyanis a jog is tudomány, tehát ilyen „lebbezősen” gondolkodik. Ejnye-bejnye! …Libernyák tempó!

Jó, jó, a hatalom sem mindig konzekvens. Mert tavasszal még azt mondta, hogy nem muszáj a maszk, csak itt-ott ajánlatos, most meg kötelező, még az orr sem lóghat ki belőle! És másfél méter, minimum! Kivétel a focimeccs, mert a vírus a szurkolók közt nem terjed, és kész. De, a parancs, az parancs, és mindig a legutolsó számít! Tehát mindenki engedelmeskedjen!

Félre az olyan libernyák szemlélettel, hogy majd mindenki végig gondolja, neki mi és hogyan alkalmas, vagy ártalmas (ha már sikerrel leszoktatták az önálló gondolkodásról) … meg, hogy önállóan mérlegeli, mert a legkülönfélébb szempontokat több felől megvilágítva ismertetnek vele tényeket és lehetőségeket. És majd ezek ismeretében mindenki eldönti, hogy a mégis csak létező (mert azt a vírus-szkeptikusok is elismerik, hogy van) vírusos járvány-helyzetben (ha ez annak minősül) miként viselkedik.

…Hogy például, ha maszk, akkor szép, színes, jópofi és divatos (ha már kötelező), vagy valóban használható FFP 3-as vagy 4-es, amit meg négy óránként el kell dobni, nehezen beszerezhető és q…a drága. Meg, hogy gumikesztyű vagy gyakori kézmosás, és elmegy dolgozni (ha van hova), meg tömegrendezvényre, vagy inkább otthon marad… ha pocsékul van, akkor megy terjeszteni, vagy ágyba bújik.

Micsoda liberális marhaság, hogy az egyén saját maga egészsége felől szabadon dönthet, hogy vigyáz magára (és másokra), vagy elkapja és belehal!

Az ilyesmiket, mint mostanában mindent, központilag kell szabályozni, nemde? És akkor minden úgy megy, ahogyan azt fent eldöntötték (mint anno az ötéves terveket), vagy nem? De… nahát!

 

Mindeközben egy M. Archa a legújabb történetében azon lamentál, hogy a „szabad akarat” inkább liberális, vagy konzervatív, esetleg vallási fogalom… akit érdekel, ingyen letöltheti innen:

https://drive.google.com/file/d/1h6r8LpK1sR058Qop9MaZvYafT02Rj-Gs/view?usp=sharing

- meg a borítóját is, innen:

https://drive.google.com/file/d/1N29qUVq1wNZvJAuXLbJ0Li-oHpitGEUk/view?usp=sharing

süti beállítások módosítása