Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

TENGERPARTRA MAGYAR!

2020. július 03. - Ira M. Archa

TENGERPARTRA MAGYAR!

 A kormány és a Nemzet feje kifejtette:

A magyar ember olyan, hogy ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert, börtönben érzi magát, de most (a koronavírus miatt) – a miniszterelnök szerint – válasszuk inkább a Balatont.

Hát, ami azt illeti, én többször is látom, ámde csak a tévében. Odautaznom azonban bajos… még a Balatonra is, meg nem is igazán akaródzik, és nemcsak a koronavírus miatt!

   Mint annyi más honfitársamnak, erre nincsenek meg az anyagi kereteim. De a hozzám hasonló selejtes állampolgártársaimnak több egyéni oka is lehet, hogy a háta közepét előbb, mint a tengert!

…Csak hát, ezek szerint mi nem vagyunk már magyarok sem.

Azt már tudhatjuk egy ideje ugyanis, hogy – tekintve, hogy nem a kormányzat szerinti, kifejezetten nemzeti érzelmű itt mindenki – a Nemzetnek mi, a hozzánk hasonlóak semmi esetre sem lehetünk a részei, de ezek szerint már magyarok se!

Mivel, hogy a magyar ember olyan, hogy egyrészt mindnek telik arra, hogy ott nyaraljon a tengernél, másrészt minimum elvárás az irányába, hogy akár van erre ideje meg kapacitása, akár nincsen, szabadságérzetből kifolyólag évente egyszer legalább mártózzon meg benne, vagy ha nem tud úszni, legalább a lábát dugja bele a partról, és nézze meg alaposan a sós vizet.

Tehát, akkor lehet itt az ember magyar, ha egyrészt nyaranta, a betakarítások idején is feltétlenül ráér, mert miként a nemzetes urak, bármikor a mellényzsebből kihúzzák a rávalót, és még a sós vizet is feltétel nélkül szeretik… na, ezek szerint az állampolgárok jelentős többsége, tán több is, mint kétharmada nemcsak nem része a Nemzetnek, de magyarnak sem tekinthető… noha erről eddig még nem volt tudomásuk.

De most már tudhatnák végre, nemde?

süti beállítások módosítása