Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

KORONAVÍRUS – A FŐVÁROSI JÁRVÁNYHELYZET

avagy felelős van vagy nincs, meg ki mennyire, és egyáltalán!

2020. május 13. - Ira M. Archa

KORONAVÍRUS – A FŐVÁROSI JÁRVÁNYHELYZET

avagy

felelős van vagy nincs, meg ki mennyire, és egyáltalán!

Bosszantó…

- Mert itthon dagonyázom hónapok óta, mint veszélyeztetett és nyugállományú vén M. Archa, egy prehistorikus reliktum (aki az alap-betegségeire reggel hat, este háromféle bogyót is benyel), az egy szál hasonszőrű nőneművel (mi juszt sem a kijárási korlátozások miatt megyünk majd’ negyven éve egymás idegeire) mert ijedtre zrikáltak a járványveszéllyel. És csak a bacik, de sehol a bocik, legfeljebb mobiltelefonos videón, vagy csak hanggal az ismerősök, barátok. És akkor most kiderül…

…Mármint, hogy a lakosság átfertőződése legfeljebb négy ezrelék!

Holott az úgynevezett „nyáj-immunitáshoz” legalább hatvan százaléknak kellett volna tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel átesnie a nyugger-vírus fertőzésen, hogy az ilyen, hozzám hasonló vénség nyugodtan kimehessen a saját karanténjából… szóval, számunkra még nincsen vége! Még akkor sem, ha esetleg könnyítések is jöhetnének.

…És csak hallgatjuk a helyzettel kapcsolatos politikai savazásokat és szájtépéseket az indokolhatatlan, ám így-úgy, politikai hovatartozástól függően megindokolt rendelkezések kapkodó és megfontolatlan sorozatáról, meg a pingpongozott felelősségről. Közben a jónép úgy betojt, hogy fegyelmezetten kihagyta az átfertőződési lehetőségeket, amivel egyéni (és annak nyomán nyáj-) immunitás szerezhető…

…Mindeközben meg zajlik – nem az élet – hanem a korlátlan felhatalmasodással kapcsolatos adok-kapok nemcsak bel-, hanem a külfölddel is! Leginkább a médiában. Persze, hogy ottan leginkább, tapasztaljuk, mert – kínunkban – csak a tévézés meg a netes szörfölés maradt… na, ott aztán zajlik!

Hogy végül is, ki a felelős?

- Hülye kérdés, természetesen a koronavírus, ami egy sajnálatos természeti jelenség (mert egyébként ne együnk félig főtt tobzoskát), vagy ha úgy tetszik, csapás. Éppen úgy, mint – szerencsére többnyire máshol – a földrengés vagy árvíz… és teljesen fölösleges úgy beszélni róla, mintha bárkinek is szándékában állna… márpedig, ezt sugallják Trump nyomán jobbról-balról itthon is.

Én meg immár a legcsekélyebb élvezet nélkül hallgatom, hogy tulajdonképpen a kórházba fertőződni kerülnek az emberek, vagy hogyan lehet nemtörődömségből totálisan, vakolatot penészessé mállasztó és csöveket korrodáló felelőtlenséggel fertőzővé lerohasztani egy öreg-otthont mindössze fél- háromnegyed év alatt… amikor másnak ez súlyos évtizedébe kerül! Most meg már lehet is nyomozni, hogy ki az a közismert felelőtlen „ismeretlen tettes”, akit jó alaposan meg is gyanúsítottak már a médiumok innen-onnan… vagy netán éppen valamelyik kórházból odahurcolva tört ki a járvány ott! Ha már mutogatni lehet oda-vissza, akárki is kezdte! Mert az fontosabb is, mint hogy belehalhat még valaki.

Egyébként meg, már nemcsak unja mindenki, hanem a gazdaság épp úgy, mint a sok munkája-vesztett pór az egészet alaposan megsínyli, de jobb, ha inkább a parttalanná váló vitára figyel a népség, ugye?

…Hát, ez a műsor… vagy, idétlen vetélkedő, valamilyen sokadik ismétlés… nem tetszik!

Kinek tetszik?

süti beállítások módosítása