Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

KORONAVÍRUS – MEG AZ ILLEGITIM RÉMHÍRLOVAGOK

2020. február 13. - Ira M. Archa

KORONAVÍRUS – MEG AZ ILLEGITIM RÉMHÍRLOVAGOK

Telefonon hívtak… egy gép. Onnan derült ki, hogy ha így-meg úgy, nyomjam meg az egyes gombot.

Hirtelenjében nem tudtam felmérni, hogy ez valamilyen hozzám hasonló nyuggereknek szánt tisztiorvosi felvilágosítás, objektív tájékoztatás akar lenni, vagy mifene, tehát nem csaptam le azonnal a régi vonalasom kagylóját, azon meg hagyományos tárcsa van, nem zenélős, hanem kattogós. Tehát nem nyomtam gombot. Ezért folytatta.

Hogy mennyi a fertőzött, meg a haláleset, és már Európában is, – hűha, sőt, huhú! – továbbá higiénia így-meg úgy… jó, ezt eddig is tudtam.

De azt is tudtam, noha nem darálta az ijesztgető női géphang, hogy hazánkban még egy szál megbetegedés nem sok, annyi sem történt.

Csak akkor eszméltem, amikor közölte azon – hamis – állítást, hogy Kínából származó tárgyakkal is terjedhet… szóval esetleges csomagküldés esetében is, vagy kínai boltból, és ha nem akarom ripsz-ropsz garantáltan feldobni a bakancsot a rettenetes világjárvány, a „koronás halál” következtében, akkor azonnal vegyem meg a háromezer-kilencszáz forintos higiéniai készítmény-csomagjukat, mely ezzel a telefonhívással…

…Na, akkor csaptam le a kagylót.

Ezek hülyének néznek?

…Hiszen, a leg-expresszebb csomagküldés esetén sem lehetséges, hogy a vírus, mely csak élő szervezetben lehet virulens, tárgyakon megtapadva túléljen jónéhány napos utaztatást, meg az ilyen esetekben szokásos nemzetközi csomagkezelési intenzív, ipari röntgen-átvizsgálást, amit – ugyebár – drogcsempészetet is megelőzendő, meg a postai küldeményekként kézbesíthető levél-bombák miatt mostanság világszerte amúgy is alkalmaznak szinte minden esetben.

Mivel nem a középkorban élünk, ez nem olyan, mint akkoriban a pestis, a fekete halál… hiszen a mortalitási arány a fertőzötteknél is inkább csak ezrelékben fejezhető ki, egyébként meg a gyógyultak aránya sokkal jelentősebb, mi több, a tüdőgyulladás-szerű tünetek is csak pár napig kellemetlenek. Ilyesmi meg már megszokott a más típusú influenza-járványok esetében.

Arról ugyan nincsen szó, hogy a vírus veszélytelen, de autóba ülni garantáltan sokkal veszélyesebb!

…Akkor most mi van? Elgondolkodtam. Talán csak nem azt akarja valaki, hogy senki ne vásároljon a konkurens kínai cégektől esetleg? Vagy úgy, általában, kissé rasszista indíttatásból? Vagy dehogy is… kaszálni akar holmi papír-szájmaszk, meg hígított alkoholos papír-kéztörlők alaposan feláras elpasszolásával a gyanútlanokon!

…Na, azt, hogy ilyesmit, szakszerűnek tűnő riogatást, rémhírterjesztést az állami szervek hagynak, azt is csak alig értem, de hogy az ilyen konjunktúra- (ha ez annak nevezhető) -lovagokra, rettegés-vigécekre nem csapnak le rögvest, azt viszont semmiképpen!

…Vagy talán azért nem kapják le azonnal a tíz körméről, mert a telefonos csalást kiötlő szélhámos esetleg kormányközeli, csókos vállalkozó?

Ezen el lehet tűnődni, mint azon is, hogy ha az ausztráloknál már van lehetséges oltóanyag, a WHO miért vacakol a bevezetése, engedélyezése határidőjének júliusi lehetségességével, amikor már nincsen igazán szezonja a köhögős-prüszkölős cseppfertőzéses időszaknak, és a járvány valószínűleg kapásból lecseng?

Na, tud valaki választ?

 

süti beállítások módosítása