Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

BLACK FRIDAY, MEDIA!

2019. november 25. - Ira M. Archa

BLACK FRIDAY, MEDIA!

Vagyis, fekete péntek…

Persze, most nem éppen arról volna szó, hogy ki mit vesz, hanem ki mit vesz be abból, amivel a médiából etetik! Fekete péntek, bizony, csakhogy az önlejáratástól sötét és fekete… országosan, és már nem is egy napja tart! Remélhetőleg nem karácsonyig.

Mert, egyre elkeseredettebben látom, hogy ha valami bugyi, vagy gatya-ügy, akkor mindig az a „desszert” a vacsorához. Idegen alsóneműben turkálni. Csámcsognivaló, hipokritáknak.

…Valóban ilyenek vagyunk mi itthon? Egy országnyi Tartuffe? Akit csak az asztal alól lesve lehet valójában felismerni? Bár, az igazi kukkolás, az mostanság nem éppen onnan történik, és – sajnos – általános. A jó magyarokat tán más nem is igazán érdekli, hogy némi véres családi drámák, közúti balesetek napi tálalása után mi a legfrissebb szex-botrány? Az meg, hogy egyébként miféle lenyúlás megy a gazdaságban, hol és mennyi közpénz tűnik el, vagy lényegül át, meg, hogy kik azok, akik mintegy a törvények felett állva a környezetszennyezéstől a büntethetetlen zaklatásig bármit megengedhetnek maguknak, az tökmindegy?

Apropó, zaklatás… na, ott sem éppen a gatya-bugyi ügy lenne az érdekes, hanem az akármilyen hatalommal való visszaélés… csak, mintha mindez kizárólag kellemkedő, hipokrita intimpistáskodásra adna alkalmat… a kukkoló média bevonja a közönségét, és ez manapság így a menő! Bizony… akár ilyen, akár olyan oldali is az adott médium, erre kissé túlzottan jelentős mennyiségű adásidő megy el, hogy ezzel traktáljanak mindenkit. Mintha az ilyesmi közügy lenne!

…Mert, nem az!

Nekem mindegy, melyik színházi rendező tesz-vesz ilyesmit… persze, helytelen, sőt, bűnös dolog, mert hatalmaskodás és nem más (az meg épp attól méginkább gusztustalan), na, de nem hetekig, vezércikk-szinten! Vén marha létemre megdöbbent, noha valamikor ifjontian természetesen a szexualitást igencsak érdekesnek találtam. Nem pletykálni róla, persze. De, így felfogni ezt az emberi természethez szorosan tartozó élet-funkciót, az szimplán gusztustalan!

…Az meg, hogy választásokat lehet ilyen hírveréssel (nyálveréssel?) befolyásolni, és csakis ezzel lehet rádöbbenteni sokakat az ilyesmihez vezető, önkontroll-vesztéses népvezetők (demagógok, ugyanis ez az egyenes fordítás) egyébként más módon meg közvagyont károsító és magán- bezsebelő egyéb „apró” ügyeire, ami meg már fel sem tűnik a népségnek, na, éppen itt a baj! Ha az illető (túlzott magabiztosságában, hogy bármit megtehet, mert „felette állva” rá sem az erkölcs, sem a törvények nem vonatkoznak) éppen félre- szexualizál, csak az ébreszti fel a tömegeket?

Nem, nem, és nem!

Tisztelt (?) média, sőt, médiumok, egyenként! Kéretik a jónépet nem véres, vagy egyéb testnedvekkel összekent hírekkel, tudósításokkal, háttér-műsorokkal boldogítani! Mert nem a kispadon ülő, rokka-nyelvű – etye-petye lepetye – ál-keresztényi, álerkölcsű és a saját aktivitásra csak emlékeikben hagyatkozó idős hölgyek gyülekezete a nép. Ezek nem, hanem más érdekel, mert az meg közérdek!

Elég volt!

Egyébként, erről némileg bővebben szórakoztathat el bárki érdeklődőt a legújabb M. Archaság, persze némileg lazábban és derűsebben… elérhető itt, ingyen:

https://drive.google.com/open?id=1l6GOhaMZ86FGoVU8TizxNSek5RO0Dhtc

Van hozzá borító is, innen letölthető:

https://drive.google.com/open?id=1djJI0Hb9UwqmNTxBGAWuPpxIGh5pbkAY

 

süti beállítások módosítása