Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

Globális felmelegedés

IZZADÓ MIKULÁSSAL

2018. november 18. - Ira M. Archa

Globális felmelegedés

IZZADÓ MIKULÁSSAL

Bár tagadják sokan, mindenki eldöntheti, hogy a télelői nyár utalhat-e bármi ilyesmire…

Most már a Trump is kénytelen immár talán belátni, hogy éghajlat-változás, az bizony, esetleg mégis csak van. És azon is el lehet vitatkozni, hogy ebben az emberiség produkálta széndioxid-emisszió mennyiben hat, vagy sem, mert tulajdonképpen már mindegy!

Továbbá arról is lehet disputálni, hogy a fő bűnös ebben melyik nagyhatalom, azon belül meg, vajon az ipar, vagy a nyaranta túlpörgetett légkondicionálók, vagy éppen telente a fűtés a ludas, vagy esetleg a benzin és dízelfüstöt okádó közlekedés, mert az energia-igényből lehet kicsit lefaragni itt is, meg ott is. De – egyrészt – hozzászokott a jónép a kényelemhez, és feladni ezeket a szokásokat nemigen akarózik – másrészt meg – „persze, csak óvatosan, emberiség, nektek gyorsan le kéne szokni az energia-pazarlásról, na, de miért pont nekem”?

Persze, már mindegy is!

Bár, a nagypolitika ezzel sokkal kevésbé törődik, mintsem a hatalom (és az ebből fakadó pénz) megragadásával és megtartásával, de hát mit is várunk a politikusoktól? Hogy a népekkel törődjenek netán saját zsebük helyett? Egyszerűbb a népséget riogatni! Hiszen, a szélesedő száhel-övezeti vízhiányra visszavezethető elszegényedés okozta, mindenféle konfliktusokból menekülő migránsok hadai ugyan a határokon kerítésekkel ma még talán megállíthatók, de, meddig? Itt a kerítés mögött, mi most biztonságban vagyunk, és leszünk… itt migránsok ugyan nem, de hazájukból kiüldözött politikus-elítéltek kivételesen biztonságos otthonra is lelhetnek… Mert az ilyesmit saját ötletből tehetjük, és nem holmi migránsok, meg Brüsszel, és különösen nem az ördögi Soros nyomására. Sőt!

Persze, hogy az évszázadok alatt kialakult saját kultúrát védeni kell… de, ha tetszik, ha nem, előbb-utóbb annak is változnia kell! Vagy nem? Persze, itt a kerítés mögött, mi, jó magyarok, találékonyak vagyunk… és Tokaj szőlővesszeinek nektárja helyett ott azt a nektárt majd fügéből erjesztjük, vagy éppen tequilát párolunk majd a szárazság-tűrő agavékból, mondjuk, és a kunság mezein az ért kalászok helyett termelhetünk akár banánt is (ha nem túl vízigényes fajta, mert a Duna vize kell majd Paksra, forralni)! Persze, ez néminemű belső kulturális változásokkal járhat, de sebaj!

És, ugyan már, kit fog zavarni, ha a Mikulás szánját nem rénszarvasok, hanem zebrák húzzák? Persze az, hogy a jó öreg piros-ruhás kólaivó nem hermelin-prémes kabátban, hanem átizzadt piros pólóban érkezik, a lényegen mit sem változtat. Vagy lehet egyéb kellemetlen hatása is ennek az át-pártpolitizált ökonómiának az ökológiára? …Fene tudja.

Ilyesmiken ne is tessenek gondolkodni… a gondolkodás ártalmas! Helyette – mondjuk – olvassák a M. Archa legújabb zöldségeit, mert immár két tucatot is összeMArcháskodott.

Íme, a legújabbhoz a link, letölthető:

https://drive.google.com/open?id=1Gk25bgJy06KiDLEnHV9RQ8FAfsuUZA3Z

Borítóstul:

https://drive.google.com/open?id=1rn_pp9N5Pm6E0lK2fUQckfx5xkz9U3rA

süti beállítások módosítása