Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

VÉGE A KULTÚRHARCNAK, VAE VICTIS!

2018. október 04. - Ira M. Archa

VÉGE A KULTÚRHARCNAK,

VAE VICTIS!

Hát, ez van, amiként a vezér immár kinyilatkoztatta… íme, a kultúr-béke:

…Miképpen az utolsó nagy háború lezárásaként, azt követően, a világ legtermészetesebb dolga volt akkor is, hogy a legyőzötteket háborús bűnösként a tetteikért és nézeteikért felelősségre vonják. Hogy mennyire helyesen, azt ma már csak kevesen vitatják. Ez azonban igen hosszadalmas folyamat, akár féltucat évtizedig is eltarthat, mint az esetben is eltartott!

Ez bizony olyan lecke, amit a mai harcolók is alaposan megtanultak… hogy, bizonyos nézeteknek lehetőleg az írmagját is ki kell törölni!

És, már tapasztalatból tudjuk, hogy a mostani győztesek kiválóan ismerik a történelmet. Pontosan tudják, hogy például az antik Rómában a diadalmenetet követően, ahol a legyőzöttek vezéreit láncokban végigvezették a menetben, azokat egyenesen vitték is ünnepélyesen megfojtani. Szóval, ez a hagyomány eléggé régi…

Az egyetlen probléma azonban ezzel a kultúr… mert, az, sajnálatosan és sajátságosan nem mutatja igazán tisztán a frontokat.

Vagyis, tulajdonképpen senkiről nem lehet pontosan tudni… tehát, feltétlen éberség szükséges! Így a kultúrháborús bűnösök felkutatása és elítélése cseppet sem lesz egyszerű, és minden valószínűség szerint alaposan elhúzódó folyamat lesz, mert sokakról kiderülhet még, hogy miféle mód vettek részt, vagy éppen dezertáltak a kultúrharc során a sorokból, netán átálltak, vagy árulóként, esetleg kettős ügynökként működtek! Vagy csak katona-szökevényként lapítottak! Szóval, alaposan meg kell vizsgálni mindenkit, mintegy igazoló-bizottságok előtt, hogy ki miféle módon, derék harcos gyanánt, netán sunnyogva, esetleg titokban éppen az ellen-oldalon vettek részt a kultúrharcban. Mert akiről kiderül, akkor annak…

És, már vannak fejek, akár látszólagosan a győztes oldalon tevékenykedő, de tulajdonképpen minden bizonnyal diverzáns ügynököké, akiké most lehullhat, és vannak még bőven, akiket a diadalmenetet követően vihetnek megfojtani.

De, hát nem így van rendjén?

Vagy nem?

süti beállítások módosítása