Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

A Hír Tv MÁTÓL JÓHÍRTÉVÉ?

2018. augusztus 01. - Ira M. Archa

A HÍRTÉVÉ MÁTÓL JÓHÍRTÉVÉ?

No, ez is bejött! Most már sikerül a hírtévét is konszolidálni.

Persze, a múltkor már közzé tettem egy jós-kérődzést. Bár, nagy parafenoménnak ahhoz sem kellett lenni.

Végül is, megkezdődött a tisztogatás ott is! Ha csak így megy, hogy az idegenlelkű, okoskodó intellektusokra szájkosár kerüljön… és ha nem hajlamosak ilyet viselni, akkor a leghelyesebb, ha a levegő végleg elfogy körülöttük, akkor próbáljanak meg beszélni! Így kell ezt! Fel is út, le is út. Hogy holmi Csintalanok, meg Kálmán Olgák ne fertőzhessék tovább a nyájat a hivatalostól különböző gondolatokkal, meg véleményekkel.

Igaz ugyan, hogy a déli híradóban a műsorváltozásról villogó szalag-felirat tájékoztatott, de közben tapasztalni lehetett, hogy immár csakis a fontos hírek váltak ott is a lényegessé: A balesetek, bűncselekmények, és a távoli országokat sújtó természeti csapások, mert a nép csakis az ilyesmire kíváncsi. (Mint ahogyan Tarantino filmjeiben is, a lényeg, hogy minél véresebb, annál jobb, hiszen nem az adást nézővel történik az ilyesmi, ettől lehet az szórakoztató!) Továbbá, szintén lényeges hírekről értesít minket, az ország hivatalos idei tortáiról és új kenyeréről (kukorica is van benne), de holmi belpolitika, vagy a hazai hatalmasok zsebre picsi-pacsija és egyebek, mivel tulajdonképpen, mint a dolgok természetes rendje, teljességgel érdektelen. Persze, erősen gyanítom, hogy a hírszerkesztő, vagy az, aki a szalagfeliratot feltűnően villogtatta, még szükségszerűen igazoló-jelentést lesz kénytelen írni a villogtatás miértjéről, de ez így is van rendjén.

Hiszen, éppen tegnap írtam: „Márpedig, minden harcban, háborúban az ellen mindenféle potenciálja szükségszerűen támadandó! Sőt, levadászandó, kiiktatandó. A kultúra területén pedig az ellen bármely tehetsége az.”

Az ellen emígy tehát kiiktattatott, és immár csak egyféle hír, kép, hang, egységes vélemény az, melynek helye lehet e hazában. Ez van, más meg nem is lehet. Vitathatatlan!

Még, hogy önálló gondolat… a gondolat szabadsága ugyanis azt jelenti, hogy bárki szabadon azzal egyetérthet a hatalom által kinyilatkoztatottakkal. Érthető?

Vae victis, vae diversis!

süti beállítások módosítása