Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

A BIZTOS FIDESZ NÉGYÖTÖD, ÉS A VÁLASZTÓI I.Q.

2018. március 09. - Ira M. Archa

A BIZTOS FIDESZ NÉGYÖTÖD, ÉS A VÁLASZTÓI I.Q.

A harang-görbe, vagy más néven normális eloszlású görbe, amelyet  Gauss-eloszlásnak vagy normál eloszlásnak is szoktak nevezni, az emberi I.Q. esetében valahol a derekánál, amúgy kissé a félút alatt mutatja a százas értéket, már ahogy az ilyen normál-eloszlás esetében ez szükségszerű is.

Az átlagos ember intelligenciája százas.

Vannak nemszázas emberek is. Van, akinél több, van, akinél kevesebb.

Egy jól képzett járőrkutya – német, vagy belga juhász – intelligenciája sokszor elérheti akár a 75-öt is. Ez az emberek esetében a harang-görbe alján kereshető, ahol az igencsak széles, ami azt jelenti, hogy a népesség eléggé magas hányada – akár egyharmada is – ebbe a sávba esik. Ami ugyan komoly dicsőség némely ebre nézvést, ám egyértelműen jelenti azt is, hogy az érték a görbe tetejénél, ahol az 140; -180-as, (vagy magasabb), ott viszont a létszám elenyésző.

Ez így van, és így normális. Mármint, az eloszlás.

És ez az a tudományosan többször is igazolt tény* (*Ira M. Archa, mint a neve is mutatja, saját bevallása szerint is egy Bos primigenius, vagyis eredeti őstulok, és mint ilyen, fajtáját tekintve – mely minden modern házi-marha őse – prehisztorikus reliktum, tulajdonképpen kihalt, csak ő még nem vette észre. Ezért irkál kérődzés gyanánt! Ily módon tudományosnak tűnő megállapításai marhára felszínesek…), melyről egyes igencsak képzett, és – ettől függetlenül – magas intelligenciájú egyének igen gyakran feledkeznek el! Vagyis, az ilyen sokszor képtelen tudomásul venni azt, hogy attól, hogy ő kiválóan tud gondolkodni, ez egyáltalán nem biztosan jellemez mindenki mást!

Másrészt, a pedagógiából ismert tény, hogy a gondolatok bevésésére az ismételt ismétlés a legkönnyebben alkalmazható módszer (függetlenül az eredményesebb és gyorsabb revelatív módszertől, csakhogy, ahhoz a gondolkodás során kiváltott reveláció – mely függ az egyén I.Q.-jától – nélkülözhetetlen, és vannak, akik erre képtelenek). Amit pedig sikerrel bevéstek a tömegek tudatába, az bizony – valóságtartalmától függetlenül – alaposan bele is ragad (ha például egy budai is szilárdan állítja, sokszor!)…

Tehát azon esetben, amikor a tömegek bölcsességére hivatkozva ajánlják egyes igen magas intellektusúak, hogy a legpotensebb jelöltet válasszák, egyáltalán nem biztos, hogy módszerük helyes lehet! Vagy, éppenséggel nagyon is, attól függően, honnan nézzük.

És, mivel egy ember – egy szavazat (illetve kettő, listára is, egyénre is), igencsak intelligens intellektusok, szíveskedjenek cseppet matekozni. Számoljanak a normál-eloszlás tényeivel (ugyanis, a kimagasló éppen úgy abnormál, mint a színvonal alatti… és melyikből is van több?)

Szóval, egyáltalán nem kétharmad, hanem inkább négyötöd!

Csak, amúgy mellékesen, a dagonyában kérődzve állapíttatott meg ez a magvas M. Archaság is, miképpen a közelmúltban közzétett frissebb könyv-szerűsége is, borítóstul:

Könyv:

https://drive.google.com/open?id=1mOEB-Pev68sWZWAjI9vparqhKnD1Hoqj

Borító:

https://drive.google.com/open?id=1r3tOkRmpPN3gS4cDR11PQvpjRrcH6y3K

 

süti beállítások módosítása