Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

ELLENZÉKI KÁROMKODÓK

vagyis EGY ÚJABB KARANTÉN-MESE BARIKÁKNAK

2020. április 25. - Ira M. Archa

ELLENZÉKI KÁROMKODÓK

vagyis

EGY ÚJABB KARANTÉN-MESE BARIKÁKNAK

…Hát eddig szépen bégettétek vissza, amit a bölcs kormány leckének feladott!

…Bizony, az a fontos, hogy szépen! Mert a gonosz, ördögi sorosista ellenség nemcsak a parlamentben, de sok városházában is csak csúnyán beszél egészen mást!

- Tessék? Hogyhogy, még hogy! Lehet, hogy igazat? Nekik nem is lehet igazságuk, hiszen mind ellenség! Mi vagy te? Fekete… kecskegida, vagy rendes bárányka? Még ilyet felvetni, egyáltalán! Majd utólag úgy is be lesz bizonyítva, akárhogyan is történt, hogy az igaz az, amit a kormánypártok mondanak! Szépen…

…Sőt, az nem is fontos, hogy igazat, hanem hogy szépen kell! Mármint, beszélni!

…Hogyan? Hát… szépen, az ég felé fordított tekintettel, teljes átéléssel és áhítattal! Dallamosan. Ahogyan azt elmondta előre a felsőbbség! Pont úgy, ahogyan a plébános úr!

- Még, hogy ő nem is így! Hát persze, hogy! Nem is erről a fiatal nyikhajról beszéltem, hanem az előző, megboldogultról, ő aztán tudta, hogyan kell! Csakis szépeket mondott mindenkiről, és milyen szépen, persze, hiszen régebben békepap volt az áldott emlékű tisztelendő úr! Nem is olyan… mostani, még, hogy igazat, nahát, hanem ahogyan a hagyományos, ahogyan nemzeti kereszténynek lenni illik! Áhítattal, hittel! Na, mert ez a mostani is csak olyan… pedig a barikáknak nem is kell gondolkodni semmin, majd föntről megmondják, és akkor már lehet áhítattal visszabégetni…

…Mert mindegy, hogy igaz, vagy sem, ha kenetteljesen és szépen meg sokszor mondják, akkor az lesz az igazság, na! Pont, mint a közszolgálati tévében… azt kell hinni, mert a hit mindenekelőtt, sőt, hegyeket és kétharmadot mozgat! …Nem, abban a másik tévében nem! Semmiképpen! Hogy-hogy, nálatok van még egy, olyan is? Olyasmit nézni, hallani sem szabad! Átkozott, mint az internet!

…És csúnyán beszélni akkor is bűn – amilyet csakis a gyurcsányok szoktak – ha bárki ingerült, vagy aggódik, valami fáj neki, vagy netán haragos! Igaz, vagy sem, mindegy, ha nem szépen szól!

Mindegy miért, vagy hogy igaza lenne esetleg… mert aki csúnyán beszél, annak soha nem lehet igaza! Szóval, tessék szépen bégetni azt, ami elő van írva fölülről… egy birka ne gondolkodjon!

Na, értve? Most mehettek szépen legelni, már akinek jut!

süti beállítások módosítása