Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

VOLUMENIZÁLT HAJ

…HAJ!

2017. június 04. - Ira M. Archa

VOLUMENIZÁLT HAJ… HAJ!

 

Reklám.

A tévében, persze.

Az ilyen vén M. Archa, aki csak, hogy kevésbé idegesítsék, mindenféle természet-tudományos csatornán bóklászik, sem tudja megúszni a reklámokat. Most valamilyen elektronyos hajkeféről… hogy az aszzondja; „volumenizálja” a hajat!

Hát, nekem az ilyen szövegektől inkább kihullik!

Nem tudom, minek kell egy hajkefét kettőhúszba dugni – energiatakarékosság, ugyan már, a Trump szerint is hülyeség –, tehát lehet, hogy nagyon maradi vagyok, de ha hajkefe, amit amúgy is kézzel kell rángatni, egyébként kettőhúsz nélkül, csak úgy kézzel is kefél, bár biztosan menő, mint az aranyevés, amit szintén nem értek.

Viszont ami teljesen kiakasztja az anyanyelvérzékem, az a volumenizálás…

Nagyon úgy tűnik, ez olyasmi, mintha dúsítást jelentene. Persze, manapság dúsítani a hírek szerint csak az uránt szokták Iránban meg Észak-Koreában, de azt sem kefével, hanem cenrtifugával…

Bár, igencsak gyanús számomra, hogy az elektromos hajkefe nem igazán dúsítja a hajat… csak rövid időre sütögeti át alaposan, hogy az első párásabb napig úgy nézzen ki, mintha, azután úgy is még jobban lelapul, mivel a haj az ilyesmitől töredezik, meg tönkremegy, de akkor jöhet a hajra valamiféle méregdrága csoda-balzsam…

Tehát, a volumenizált haj semmiképpen nem dús! Csak kis időre úgy néz ki, mintha. Viszont igen korszerű, mint az anyanyelvet szétbarmoló tömény hülyeség is. Amivel immár nemcsak az angol eredetiből saját anyanyelvét nem ismerő ferdítők, hanem a reklámszövegírók is rendelkeznek!

A hülyeséggel… de mennyivel elegánsabb fogalmazás, hogy a fejiben hülyeséggel rendelkezik, mert van olyan is, aki csak szimplán hülye!

süti beállítások módosítása