Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

KARÁCSONY? UGYAN MÁR! ÁLDOTT FOGYASZTÁSI FESZTIVÁLT!

2017. december 07. - Ira M. Archa

KARÁCSONY? UGYAN MÁR! ÁLDOTT FOGYASZTÁSI FESZTIVÁLT!

 

Az időjárás, az még amolyan télelőre utaló, néha még a nap is kisüt, de a tévéreklámokból már határozottan téli hangulat árad. Mert, már volt fekete péntek, és a legkülönfélébb színű manók a legkülönfélébb színű Mikulásokkal bíztatnak lelkesen, természetesen vásárlásra.

Mert közeleg az év legnagyobb családi eseménye, a Fogyasztás Ünnepe!

A korai társadalmak is ünnepeltek ilyenkor, a téli napforduló már a korai megalitikus kultúrákban is ünnepnek számított, tessenek csak gondolni a Stonehenge tájolására… szóval, még a késő-római Sol Invictus ünnepét, meg a kissé korábbi latin szaturnáliákat megelőzően is megülték a népek a Fény Ünnepét, ami mostanra a Luxus (fényűzés) Ünnepévé vált, a Nagy Fogyasztás kereskedelmi fesztivállá. Már, akinek telik rá…

Az meg, hogy réges-rég, valahol az akkoriban a népszámlálás miatti migráns zsidók közt Betlehemben született egy messiás, vagyis holmi isteni gyermek, aki felnővén vándor-filozófusként olyan idiotizmusokat próbált terjeszteni, mint a szeretet, a megbocsátás, meg az irgalom szükségessége, a szükséget szenvedők meg a betegek segítése, és csupa hasonló ám igencsak naiv és korszerűtlen rögeszmét, az, cseppet sem baj, hogy feledésbe merült. Nemcsak a rothadó nyugaton, de a mélységesen keresztény magyaroknál is… még, hogy jótékonyság, ugyan már! Hiszen, a South Park sorozatban is egyértelművé tették, hogy a karácsony, az bizony a kereskedelem és a fogyasztás ünnepe.

Telik, nem telik, mindegy. Akinek nem telik, annak coki! Bár egyre többen vannak, de ki figyel oda!

Mert ingyen csak M. Archáskodni szokás… mondjuk, egy újabban összeförmedt könyv-szerűséggel.

Letölthető innen ingyen, már, akinek telik rá, annak:

https://drive.google.com/file/d/1qL-XrnBX8SyVymR9UmULOr2Gvh8BKysB/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1SBclb7lhSYxlq5hPaZBJVUt3jaeezCZn/view?usp=sharing

 

süti beállítások módosítása