Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

CIRKUSZI BOHÓCOK?

2019. szeptember 23. - Ira M. Archa

CIRKUSZI BOHÓCOK?

Végül is, kik azok?

No, meg egy kalap alá venni mindenkit, nem csak a kiplakatírozott hármat, legalább annyira értelmes cselekedet, mint mindenkire vonatkoztatni az elhíresült patkányozást. Mert ilyesmire bőséggel ad alapot a kormánypárti kommunikáció is mostanság megnyilatkozva.

Hogy nem megvitatni bármit a lakosság érdekében cselekedni szándékozók közt, hanem lebunkózni mindenkit, aki a nem a kormányzati, hivatalos párt-irányvonalat képviselve eltérően vélekedik erről-arról, az legkevésbé a hatalomban lévők eleganciájáról tanúskodik.

Vajon ahol esetleg nem a kormánypártok jelöltje, vagy támogatottja „jön be” nemsokára, egyben azt is jelenti majd, hogy az új községvezetés telerámolja a települést ebolás, AIDS-es, nőket erőszakolós fekete, iszlamista terroristákkal? És ezt komolyan állítani, az egyébként sincs párhuzamban a cirkuszművészekre jellemző nevettetési, meg szórakoztatási szándékokkal, de végül is, mindegy…

Hogy a kampányban megengedhető bármi erőszak, az utcán leüvölteni bárkit, akinek a fizimiskája vélhetően nem kormánypárti, harsogó zenével zaklatni a környezetet, fekáliával kenegetni mások tulajdonát, és mindezt hatalmi erőből és erőszakosan, az nem éppen fiatalos, hanem gusztustalan!

…No, nem mintha a „másik oldal” – apropó, melyik másik – éppenséggel nem a hatalomra kívánna törni… és ez a mai világban nálunk nem jelent mást, minthogy majd szándékuk szerint élni, sőt, visszaélni kívánnak a hatalomból fakadó anyagi lehetőségekkel, és zsebeket tömni. De onnan legalább szóban itt-ott elhangzanak épeszű, és a lakosságot meggyőzni kívánó – egyébként szintén demagóg – ígéretek, csak legalább senkit nem kennek be – szó szerint – fécesszel…

Mi több, a hatalommal a hát mögött! Hatalmi arrogancia… Lázadó? Mi ellen? Fiatalos? Ez?

Bizony, épp annyira, mint az iskolatárs megalázásának és felpofozásának kiposztolása a netre, vagy a hajléktalan-agyonverés szórakozásból, szellemi fogyatékosnak kisiskolás korú általi megbicskázása, mert most ez a menő, és több más, hasonló, fiatalos csínytevések. Melyeknek úgy sem lesz holmi dádá a következménye, mert hatalomból bármi megtehető, hisz’ onnan védelmet kap bármelyik kebelbéli, cirkusz-indulót bömböltető kis huncut lurkó… Hiszen, hasonló attitűdből kifolyólag az állítólagosan felnőtt kormánypártiak is ezt teszik… hatalomból!

Már talán említettem, hogy ezek után semmi kedvem vagy a zsiványt, vagy a rablót megválasztani elmenni, de meggondoltam magam. Tudom, hogy – elvben, a lakosság számára – egyik kutya, másik eb, de legalább, az egyik a sz..t nem keni szét… Majdnem azt írtam, hogy „no mindegy”… mert nem az. Megyek ikszelni akár a patás ördögre is, ha nem ezek azok!

Továbbá, mellékesen megsúghatom, hogy a M. Archa megint összekapart a páros ujjú patáival némi kellemesen malac, ámde némelyest erről szóló szösszenetet némileg több mint félszáz oldalon, mely szokás szerint ingyen tölthető le innen:

https://drive.google.com/open?id=1Rpgsyip5xOkSP7ZgbOdGWkO_hsCxN9GT

Sőt, borító is van hozzá, itt:

https://drive.google.com/open?id=1SWTu6iY0GNOjgjPewZ7Mwjoz49bdw1e-

süti beállítások módosítása