Holnapután ügynökség

Holnapután ügynökség

A TUDOMÁNYOS AKADÉMIA, A NEMZETI TUDOMÁNY, MEG A NEMZETIETLEN

2018. június 18. - Ira M. Archa

A TUDOMÁNYOS AKADÉMIA, A NEMZETI TUDOMÁNY, MEG A NEMZETIETLEN

Ha valaki nem értené esetleg, hogy mi van? Vagyis, mi a lényeg…

Vagyis, hogy most egyes akadémiaiak prüszkölnek, hogy a fölösleges pénzpazarlásukat megakadályozni, a kormány maga alá rendeli azok felügyeletét. Persze, hogy!

Tehát:

Ha már a Nemzet fizeti, akkor a tudományoskodók is vegyék tudomásul, hogy van Nemzeti tudomány, meg nemzetietlen. Még, hogy akadémiai függetlenség… ami csakis vagy a tudákosok butasága és rövidlátása, vagy holmi Soros-féle ármány lehet!

Mert, hogy amit tudni illik, azt a Nemzet úgyis jobban tudja… a többi meg fölösleges.

Ugyanis, az államot vezetni megválasztott bölcseknél bölcsebbek mások nem is lehetnek, az törvénytelen, illegális, de mindenképpen erkölcstelen és elbizakodottságban beképzelt fantazmagória! Még, hogy akadémiai tudományos szabályok, meg minden ilyesmi! Hát, nem! Mert, ha a Newton törvényeit – mind a kettő mozgásra vonatkozót – a Tisztelt Ház az Alaptörvényhez igazítva akarja megváltoztatni, akkor az meg lesz szavazva, és passz! Különben is, ki a fene az a Newton? Tutira nem hazai fickó, és nem is nemzeti… esetleg, talán még Soros-rokon is lehet!

Azt meg, hogy egy-egy tudósnak mit kell tudnia, azt a leghelyesebb, ha a Nemzet határozza meg. Pont, mint a Nemzeti tantervet. Az már bevált!

Mert, van olyan tudomány, ami megéri a pénzét, és a kiadás nagy eséllyel megtérül a Nemzetnek, aki-ami majd alkalmazza. De a többi… fölösleges. Ami nem hoz pénzt, csak visz!

Az, hogy holmi ellobbanó agyú fantaszták agymenéseit támogassa a Nemzet, arra semmi szükség. Az rövidtávon semmiképpen nem hasznosul. Még, hogy kutatás! Fölösleges. Ugyanis, ami tudható, azt a Nemzet nagyjai úgy is tudják, minek azzal foglalkozni? Az ugyanis írva vagyon…

Közben meg komoly pénzek mehetnének el, ha a kormány nincsen résen. Pedig, azoknak a pénzeknek másutt sokkal jobb helye van, például a Nemzeti Bankban, mert ott majd kamatozik. Ugyan most éppen nem nagyon, de ha a Nemzet úgy akarja, akkor majd fog az jobban is. Vagy, kis árfolyam-különbséget sikerül fokozni, akkor lesz még nyereségesebb is a dolog! Tud ilyet csinálni a Tudományos Akadémia? Hát, nem.

Na, ugye, akkor minek pénzt adni nekik?

Arra, hogy Sorosista ármánykodással bizonygassanak olyasmit, ami nekik smakkol? Hát, nem!

A nemzetietlen tudóskodókkal el kell bánni, itt az ármányaikra semmi szükség! Ha mindenképpen alap-kutatni akarnak, húzzanak innét, és rontsák valahol Brüsszelen túl a levegőt. És itt ne kutassanak, különösen ne a Nemzeti Bank által létrehozott alapokat!

Na, értve?

süti beállítások módosítása